|

Antalya'da yaylada kardan mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Hocalı ve Sülek yaylalarındaki evlerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 60 kişi, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yeni Şafak
16:21 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:42 - 6/11/2017 Pazartesi
AA
Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri mahsur kalan 60 kişiyi kurtardı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri mahsur kalan 60 kişiyi kurtardı.
Antalya'nın
Akseki
ilçesine bağlı Hocalı ve Sülek yaylalarındaki evlerinden yoğun kar ve tipi nedeniyle çıkamayan yaklaşık 60 kişi,
Antalya Büyükşehir Belediyesi
ekiplerince kurtarıldı.

Geçen cumartesi Manavgat ilçesi Hocalı Mahallesi'nde bin 824 metre rakımlı Dipsiz Göl mevki Hocalı Yaylası ve Sülek Yaylası'na çıkan vatandaşlar, cumartesi gecesi başlayan kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kaldılar. Telefonun çektiği yüksek bir yere çıkan vatandaşlar, Akseki Kaymakamlığı, jandarma ve Büyükşehir Belediyesinden yardım istediler.

Dün akşam Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan kurtarma çalışmaları, yoğun sis nedeniyle yarıda bırakıldı. Bugün ise öğle saatlerinde kapalı olan yol, iş makineleri ile açılarak vatandaşlara ulaşıldı. Vatandaşların yanı sıra yayladaki koyunlar da bölgeden alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, pazar günü aldıkları ihbar doğrultusunda Sülek Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeni ile vatandaşların mahsur kaldığını öğrendiklerini söyledi. Özkan, "Dün akşamüzeri ekiplerimiz ile hemen çalışmalara başladık. Yoğun sis nedeniyle çalışmalarımız yarıda kaldı. Sabah ilk ışıklar ile tekrardan mahsur kalan ailelerimize ulaştık. Çok şükür ailelerimizin sağlık durumları iyi." dedi.


16 kilometre yol açıldı

Alacabel mevkisinden mahsur kalan ailelerin olduğu yere kadar yaklaşık 16 kilometre yol açıldığını belirten Özkan, "Vatandaşlarımızın sağlıklı olmaları bizleri çok mutlu etti. Yaklaşık 60 vatandaşımızın sürüleri ile birlikte mahsur kaldığını tespit ettik. Hepsini kurtardık." diye konuştu.

Kurtarılanlardan Manavgat ilçesi Hocalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Dönmez, "Gezmek için cumartesi günü yaylaya geldik. Gece saat 2-3 gibi uyandığımda 50 santimetrenin üzerinde kar dolmuş. Bulunduğumuz yerden telefonlarımız çekmiyor. Sabah 500 metre yüksek bir yere çıkarak Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörüne ulaştım. Burada mahsur kaldığımızı söyledim. Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu çalışmalarla bizleri kurtardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ediyorum. Bugün çok mutlu bir günüm. Bundan büyük bir mutluluk olamaz. Herkesten Allah razı olsun. Bizim olduğumuz yerde 10 kişiydik. Diğer yaylalarda da insanlar vardı. Onlara karın yoğunluğundan çıkamadık." diye konuştu.

Birsen Seher Külahlı (62) ise cumartesi günü öğle saatlerinde yaylaya çıktıklarını belirterek, "Gece saat 01.00 sıralarında kar başladı. Sabaha kadar kar her tarafı kaplamıştı. Buradan çıkmaya imkanımız yoktu. Devletimiz yolu açarak bizi kurtardı. Allah razı olsun. " diye konuştu.

67 yaşındaki Ali Külahlı da arazi aracı olanların da sis ve kar dolayısıyla gidemediklerini söyledi. Külahlı, "Burada ekmeğimiz vardı. Evden çıkmadık. Yüksek kesimden muhtarımız telefon açtı. Büyükşehir ekipleri gelerek bizleri kurtardı. Allah razı olsun." diye konuştu.

Bu arada, mahsur kalanların, yakınlarıyla buluşması sırasında büyük sevinç yaşandı.

#Akseki
#Antalya
#Yayla
6 yıl önce
default-profile-img