|

Antep fıstığı Mersin’e taşınıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere verilen tarımsal destekler meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak Mut İlçesi’nde bitme noktasına gelen Antep fıstığı üretimi, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla yeniden canlanarak kalite ve verimde fark yarattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 06:11 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Antep fıstığı Mersin’e taşınıyor
Antep fıstığı Mersin’e taşınıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, kentin en uzak noktalarına kadar götürdüğü hizmetler üreticilerin takdirini topluyor. Sulamadan eğitimlere, hibe desteklerinden fidan dağıtımlarına kadar sayısız hizmete imza atan Büyükşehir, Mersin’de bitme noktasına gelen Antep fıstığı üretimini yeniden ayağa kaldırarak, ekonomiye kazandırdı.

50 ÇİFTÇİ EĞİTİME GÖTÜRÜLDÜ

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ‘Antep fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor Projesi’ dahilinde Mut’un Diştaş, Kayaönü, Geçimli, Yalnızcebağ mahalleleri, Gülnar’ın Kuskan Mahallesi, Silifke’nin Nuru ve Senir mahallelerinden 50 üreticiyi düzenlediği teknik gezi ile Gaziantep’e götürdü. Gaziantep’te üretimin, ilaçlamanın ve yeni fidan dikiminin nasıl yapıldığını gören üreticilere ağaçlarda uygulamalı budama eğitimi verilerek eğitim tamamlandı.

BÜYÜKŞEHİR UMUT OLUYOR

Geçimli Mahallesi Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Bakır, “Sezon başından itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği ekipler gübreleme, budama, aşılama, tozlama gibi konularda bizlere yardımcı oldu. Her zamanki gibi Burhanettin Kocamaz ismi biz çiftçilere umut oluyor” diye konuştu.

‘BAHÇEYE BİZDEN İYİ BAKTILAR’

Geçimli Mahallesi sakinlerinden Mustafa Çeçen: “Bahçemizde önceden üretim çok düşmüştü ama şimdi daha da iyi olacak. Çünkü Büyükşehir Belediyesi gübrelerimizi verdi, ilaçlamayı yaptı. Hatta bizim haberimiz yokken gelip bahçelerimizi incelemiş ve bakımını yapmışlar. Allah razı olsun.”

#Mersin
#Gaziantep
#Mustafa Çeçen
7 yıl önce