|

Dışişleri Bakanlığı AP'nin kararından memnun

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanlık Bürosu, başta PKK olmak üzere Türkiye'ye yönelik faaliyetler içerisinde olan örgütlerin AP'ye davet edilmemeleri ve girişlerinin engellenmesine ilişkin karar aldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise AP'nin bu kararından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Yeni Şafak
20:06 - 23/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:13 - 23/11/2017 Perşembe
AA
Fotoğraf: Arşiv

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanlık Bürosunun, başta PKK olmak üzere Türkiye'ye yönelik terör faaliyetleri yürüten ve Avrupa Birliğinin (AB) de terör örgütü listesinde kayıtlı örgütlerin AP’ye davet edilmemeleri, girişlerinin engellenmesi ve AP yerleşkesinde tanıtımlarının yapılmamasına yönelik kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, PKK ve DHKP-C'nin de aralarında olduğu AB terör örgütleri listesindeki kişi ve grupların AP'ye girişinin yasaklanması kararının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

  • "AP Başkanlık Bürosunun, başta PKK olmak üzere, ülkemize yönelik terör faaliyetleri yürüten ve AB'nin de terör örgütü listesinde kayıtlı örgütlerin, AP’ye davet edilmemeleri, girişlerinin engellenmesi ve AP yerleşkesinde tanıtımlarının yapılmamasına yönelik kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Söz konusu karar, terörle mücadele alanında AB’nin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi bağlamında atılmış olumlu bir adımı teşkil etmektedir. AP’nin kararının uygulanmasını yakından izleyeceğiz."

#AP
#Dışişleri Bakanlığı
#PKK
6 yıl önce