|

Aptallık değil alçaklık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında bir terbiyesizliğin sergilendiğini vurgulayarak, “Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Şahsımı ve Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği, NATO içinde bir süredir müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 10:05 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize 6. Olağan İl Kongresinde konuştu.
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize 6. Olağan İl Kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 15 yıldır, tüm illere hizmet götürmek, yatırım kazandırmak için gayret gösterdiklerini belirten Erdoğan, “Rize’yi bir başka İstanbul’u bir başka Kars’ından Edirne’sine Mardin’ine kadar her bir şehrimizi ayrı ayrı severiz. Bunun için tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyoruz” dedi. Önceki gün yaşanan NATO skandalına da sert çıkan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

NATO’NUN GÜVENİLİRLİĞİ SORGULANIYOR

Hem içeriden hem dışarıdan saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar milletimize ve ülkemizedir. Vesayet güçlerinin tüm saldırılarına Akif’in ruhuyla cevap veriyoruz. Türkiye güçlendikçe hücumların şiddeti artıyor. Daha dün NATO tatbikatındaki terbiyesizliği siz de gördünüz. Bazı yanlışları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da öyle bir hadisedir. Bu terbiyesizliği NATO içinde varlığını bir süredir takip ettiğimiz çarpık bir bakışın dışavurumu olarak anlıyoruz. Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO’nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir.

S400’LERİ ALDIK İŞ BİTTİ

Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir. Başkalarına ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye’ye ses çıkarıyorlar. İş Türkiye’ye gelince farklı tavır sergiliyor. Kusura bakmasınlar Türkiye birilerine sorarak karar vermeyecek, milleti ile konuşarak karar verecektir. Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve terörle mücadele döneminde kime ne kadar güvenenebileceğimizi gördük. Bu kuru bir özürle üzeri örtülebilecek bir şey değildir. Biz S400’leri zaten aldık, iş bitti.


TEKNOLOJİ PROJELERİ HİMAYEM ALTINDA

Türkiye yakın gelecekte kendi hava savunma sistemlerini kuracak ve dostlarıyla paylaşacak. Kimsenin bizi elindeki teknoloji gücüyle tehdit etmesine müsaade etmeyiz. Ülkemizde yürütülen tüm savunma sanayi ve yüksek teknoloji projeleri şahsi himayem altındadır. Engellerle karşılaşan herkese Cumhurbaşkanlığı’nın kapısı açıktır. Heba edilecek tek bir damla alın terimiz yok.

  • MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
  • Konuşmasının sonunda milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefat haberini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin başı sağolsun” dedi.
İhtiyaca göre örgüt üretiyorlar

Türkiye’nin ve sınırın güvenliği için her türlü şeyin yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekatı ile zaten her şey görüldü. Şimdi İdlib’de aynı adımları atıyoruz. Afrin’de aynı adımları atacağız. Kim ki bize en ufak bir tacizde, tehditte bulunur, bunun hesabını sorarız. Biz 911 kilometre sınırımız olan bir ülkeden bu tehdidi alacak, sessiz kalacağız, 12 bin kilometreden buraya birileri gelip buraya müdahale edebilecek. Bu nasıl iş? Bizim yaptığımızdan daha doğal, daha tabii ne olabilir” diye konuştu.

NASIL İNANIRIZ

Bölgede terör örgütleriyle işbirliği yapan ABD’ye sert çıkan Erdoğan, “Bölgede adeta terör fabrikası kuruldu. SDG olayında olduğu gibi. Artık bunların hepsini biliyoruz. Terör örgütleri ihtiyaca göre devreye sokuluyor. PYD denen bölücü örgüt DEAŞ’la çatıştığı için paraya silaha boğuluyor. Rakka’da DEAŞ’la olan çarpık ilişkiyi saygıyla karşıladıklarını söylediler. Biz bu işlerden biraz anlarız. Ülkemizi ikna ettiklerini sananlara diyoruz ki biz her şeyin farkındayız. Asıl siz yaptıklarınızın sonucunun farkında mısınız? Bakın açık konuşuyorum, bu yaşananlardan sonra terör örgütleri ile mücadele ettiğini söyleyenlere nasıl inanırız ki?” dedi.

  • Çarpık düzene başkaldırıyoruz
  • “Dünya kimsenin tepe tepe kullanacağı, orman kanunlarının hakim olduğu bir yer değildir” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Biz bölgemizdeki mazlumlara sahip çıkarak bu çarpık düzene baş kaldırıyoruz ve onun için dünya 5’ten büyüktür diyoruz. Ecdadımız asırlar boyunca hem kendisine hem insanlığa büyük hizmetler yapmıştır. Biz milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda teslimiyet politikalarını gömdük. Bedeli ne olursa olsun hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Irak’ta Kandil başta olmak üzere ne kadar bataklık varsa kurutacağız. Suriye’de İdlib operasyonunu da tamamlayacağız, Afrin’i de kurtacağız, Münbiç’i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceğiz. Körfez’de çıkartılmak istenen kardeş kavgasını söndürmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Türkiye’nin ve milletimizin kaderi Balkanlar’dan Asya’ya kadar bu coğrafyanın yükünü omuzlamaktır.”

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#NATO
6 yıl önce