|

Arakan'a sessiz kalmak trajedi

Arakan’da Müslümanlara yönelik katliam yeniden hortlarken, dünya bu vahşete seyirci kalıyor. Arakan Müslümanlar Birliği Başkanı Dr. Uddin'i kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bir yok etme siyaseti güdülüyor. Bu durum hepimize acı veriyor" dedi. Görmez, Müslümanların yaşadığı zulme sessiz kalınmasını bir trajedi olarak nitelendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:12 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Arakan'da Müslümanlara yönelik katliam hortlarken, dünyanın ve Müslümanların sessizliğinden cesaret alan Budistler, zulüm ve vahşetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. İşte böyle bir ortamda Ankara'ya gelen Arakan Müslümanlar Birliği Başkanı Dr. Wakar Uddin'i makamında kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bölgede yaşanan trajediye sessiz kalınmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Uddin'in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, “Kalbimizde var olan yarayı bize hatırlatmaya geliyorsunuz. Bundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Görmez, İslam dünyasından bölgede Myanmar'ın içine doğru girebilen tek heyetin Diyanet Vakfı'nın gönderdiği heyetler olduğunu belirtti.



YOK ETME SİYASETİ


İslam dünyasının, kendi ülkelerinde yükselen ateşlerin dumanından Myanmar'ı ve Arakan'ı göremediğini ifade eden Görmez, şunları kaydetti: “Halep'te yükselen dumanların arkasından Rohingya görünmüyor. İslam dünyasının pek çok başkentinden ateş yükseldiği için Müslümanlar, sadece o ateşin dumanını görebiliyorlar. Oysa arkasında çok daha büyük acıların yaşandığı Rohingya'yı, Myanmar'ı ve Arakan'ı ihmal ediyorlar. Bu ihmal yüzünden Myanmar ve Burma'daki devlet, Müslümanlara olan baskılarını arttırıyor. Yani adım adım tedrici olarak bir yok etme siyaseti güttüğü buradan da görülüyor. Bu durum hepimize çok büyük acı veriyor.”



YARDIM BLOKAJI KALDIRILSIN


Arakan'daki zulümle ilgili kendisine gelen fotoğrafları gösteren ve bu haberlerin medyada yeterince yer bulmadığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Müslümanların yaşadığı insanlık trajedisinin karşısında sessiz kalınmasını da "trajedi" olarak değerlendirdi. Görmez, ramazanda 16 bin Arakanlı Müslümana insani yardım ulaştırıldığı, Kurban Bayramında da 11 bin kurban kesildiği bilgisini verdi.



Arakan Müslümanlar Birliği Başkanı Uddin de, “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Rohingya Müslümanlarına en çok yardım eden ülke olmasından dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Bundan onur duyuyoruz. Sizden güç alıyoruz. Uluslararası kurum ve kuruluşlardan Myanmar'a gidecek yardım blokajının kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.



Vahşet sürüyor




Arakan'da Budistler, çocukların bile gözünün yaşına bakmıyor. Müslüman çocuklar, canilerin her türlü işkencesine maruz kalıyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Arakan Müslümanlar Birliği Başkanı Dr. Wakar Uddin'i kabulünde, zulümle ilgili kendisine gelen fotoğrafları gösterirken hüzünlendi. Görmez, bu durumun acı verici olduğunu söyledi.





#Wakar Uddin
#Mehmte Görmez
#Diyanet Vakfı
#Arakan
7 yıl önce