|

Arap aşiretleri ordu kuracak

Suriye’de terör örgütü PYD/PKK’nın işgal ettiği bölgelerdeki 50 Arap aşireti, PYD/PKK ve DEAŞ’a karşı ortak ordu kurmayı kararlaştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:03 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Şanlurfa’da toplanan 50 aşiretin lideri, ortak askeri örgütlenmeye gidecek.
Şanlurfa’da toplanan 50 aşiretin lideri, ortak askeri örgütlenmeye gidecek.

Suriye'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ tarafından toprakları işgal edilen Arap aşiretlerinin liderleri, askeri ve siyasi bir oluşuma gitmek üzere çalışmalara başladı.



Suriye'nin Rakka, Haseke ve Deyr ez-Zor bölgelerinde yaşayan 50 Arap aşiretinin lideri, Harran Oteli'nde toplandı. “El Cezire ve Fırat Bölgesi Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Genel Kurultayı” adı altındaki toplantının mevzuu, “Güç ve çabalarımızı Esed-Rus-İran ve Hizbullah ile DEAŞ ve PYD işgalini bitirmek için birleştirelim” şeklinde açıklandı.



Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Sözcüsü Mudar Hamad El-Esaad'ın imzasını taşıyan yazılı açıklamada katılımcıların amaçları, Suriye'deki El Cezire ve Fırat bölgelerini terör örgütlerinden temizlemek için “El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu” kurulması şeklinde duyuruldu. Suriyeli aşiret ve kabileler olarak terör örgütleriyle mücadelelerini sürdürdüklerinin altını çizen Ukla, “Uluslararası güçlere sesleniyoruz. Suriye'nin Fırat ve El Cezire bölgesini DEAŞ'ın, PYD'nin ve Esed'in teröründen temizlemede bize destek olsunlar” dedi.

#Suriye
#PYD
#PKK
#DEAŞ
7 yıl önce