|

Ardahan eksi 19'u gördü

Soğuk hava Doğu Anadolu'da etkisini iyice hissettirmeye başladı. Bölgede sıcaklığın en düşük olduğu il sıfırın altında 19 derece ile Ardahan'da ölçüldü. Şehirde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis bekleniyor. Yetkililer, şiddetli soğuğa karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yeni Şafak
09:47 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 06:50 - 20/11/2016 Pazar
AA
Yerlerin karla kaplı olduğu Ardahan'da hava soğukluğu eksi 19 dereceye kadar düştü.
Yerlerin karla kaplı olduğu Ardahan'da hava soğukluğu eksi 19 dereceye kadar düştü.

Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olarak geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.





Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 19, Kars'ta 11, Erzurum ve Erzincan'da 10, Ağrı'da 8, Iğdır'da 5 derece ölçüldü.



Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da sıfırın altında 5, Erzurum'da sıfırın altında 1, Kars'ta 1, Ağrı ve Erzincan'da 7, Iğdır'da 9 derece olması bekleniyor.



Kar kalınlıkları ise Kars'ta 2, Erzurum'da 3, Ardahan'da 20 santimetre olarak ölçüldü.



#Ardahan
#Soğuk Hava
#Kış
7 yıl önce