|

Ardahan'da bulunan Rus subayının torunu konuştu

Ardahan'ın bir inşaat kazısı sırasında bulunan Rus subayın cesedi büyük yankı uyandırdı. Cesedin bir yüzbaşıya ait olduğu söylenirken, Rus General Vasiliy Geyman'nin olabileceği iddia edildi. Rus general Geyman'nin torununu Boris Akimov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Çok heyecanlıyım, DNA örneği vermeye hazırım" dedi.

Yeni Şafak
09:30 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 10:05 - 28/04/2017 Cuma
Diğer
Ardahan'daki inşaat kazısında Rus subayına ait ceset bulundu. Cesedin Rus General Vasiliy Geyman'a ait olabileceği iddia edildi.
Ardahan'daki inşaat kazısında Rus subayına ait ceset bulundu. Cesedin Rus General Vasiliy Geyman'a ait olabileceği iddia edildi.

Ardahan'da geçtiğimiz çarşamba günü inşaat alanında yapılan kazı sırasında bulunan özel oda şeklinde düzenlenmiş mezarda, Rus işgali döneminde hayatını kaybettiği düşünülen ve üniformasıyla gömülen subayın büyük bölümü çürümemiş cesedi bulundu. Bulunan cesedin bir yüzbaşıya ait olduğu söylenirken, Rus General Vasiliy Geyman'e de ait olabileceği iddia edildi.

Vasiliy Geyman'in torunu konuştu

Sputnik'in haberine göre, çok heyecanlı olduğunu söyleyen Vasiliy Geyman'ın torunu Boris Akimov şunları söyledi:

"Haberleri duyar duymaz çok heyecanlandım. Ben dedem ile ilgili çok araştırma yaptım. En son Ermenistan'ın Gümrü kentinde toplu mezarda toprağa verildiğini biliyordum. Fakat mezar listesinde dedemin ismi yok idi. Dolayısıyla bugüne kadar çok aradım. Nihayet haberi ve fotoğrafı görür görmez çok heyecanlandım. Çok şeyler örtüşüyor. Örneğin vefat ettiği tarih ve yer. Fotoğraftaki general rütbesi de. Tümgeneral rütbesinde 3 yıldız var."

#Vasiliy Geyman
#Rus
#Ardahan
7 yıl önce