|

Arena isimleri stadlardan kalkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu’ndaki ÖNDER İmam Hatipliler Derneği mezuniyet töreninde “Bakana talimatı verdim ‘Arena’ isimlerini stadyumlardan kaldıracağız” dedi. İmam Hatip’lilerin bir dönem üniversite kapılarından çevrildiğini söyleyen Erdoğan, “Başardığımız her şeyi önce Allah'ın yardımına, verdiğimiz samimi mücadeleye ve yaptığımız fedakarlıklara borçluyuz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:11 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Kasımpaşa Stadyumu’nda düzenlenen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi: Bugünlere kolay gelmedik. Sizi, üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik, sabrettiniz. Artık isteyen istediği okula gidebiliyor mu? Ama sizden bundan sonra başarı bekliyorum. Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Başardığımız her şeyi önce Allah'ın yardımına, verdiğimiz samimi mücadeleye ve yaptığımız fedakarlıklara borçluyuz. Bu okulların her tuğlasında halis niyet vardır, inanç vardır. Bu okulların sahibi 7’den 70’e milletimizin ta kendisidir.


FETÖ İSTİSMAR ZEMİNİ BULAMADI

İmam hatipli demek dinini, diyanetini, değerlerini en iyi şekilde öğrenen ve yaşayan kişi demektir. İmam hatipli demek ecdadını bilen, tarihine vakıf, mensubu olduğu milletin en ideal temsilcisi olmaya namzet kişi demektir. Terör örgütleriyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, meşru olmayan hiçbir işle imam hatipli asla yan yana gelmez, gelemez. İşte bunun için FETÖ gibi ihanet çeteleri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamışlardır.

ARENA TALİMATI

Burası stadyum. Arena değil. Biz arenaya karşıyız. Avrupa’da geçmiş dönemlerde arenalarda ne yapıldığını biliyorsunuz. Sözlükten bakarsanız arenanın ne anlama geldiğini görürsünüz. Bakana da talimatı verdim ‘Arena’ isimlerini stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek ‘Arena?’ Bizim dilimizde böyle bir şey yok.’

#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
#Kasımpaşa
7 yıl önce