|

Arılara saldıran ayı 25 kovan bal yedi

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef'in evinin bahçesindeki arı kovanlarına bir süredir dadanan ayı bu kez kameraya yakalandı. Çelik kafesle arılarını koruma altına alan İbrahim Sedef, ayının 25 kocan bal yediğini ve 60 bin lira zarara uğrattığını söyledi.

Yeni Şafak
11:29 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:36 - 4/05/2016 Çarşamba
DHA
Arı kovanlarını rahat bırakmayan ayının hiçbir şey yapamasa zarar verip gittiği belirtildi.
Arı kovanlarını rahat bırakmayan ayının hiçbir şey yapamasa zarar verip gittiği belirtildi.

Trabzon Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef, Yeniay Mahallesi'ndeki evinin bahçesindeki arı kovanlarına bir süre önce saldıran ayıların 30 kadar kovanı parçalayarak balları yemesi üzerine, çareyi kovanların çevresine çelik kafes yaptırmakta buldu. Ancak ayıların saldırıları durmak bilmedi. İbrahim Sedef bunun üzerine, ne olduğunu görebilmek için kafesin üst kısmına da güvenlik kameraları yerleştirdi.



Önceki gece geç saatlerde yine saldıran ayının görüntüsü kameralar tarafından kaydedildi. Ayının arı kovanlarına ulaşmak için çaba sarf ettiği ve pençeleriyle demir parmaklıklara vurduğu görüntülere yansıdı.




Kıramasa da zarar veriyor


Yaşadıklarını anlatan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef, "Hayvanları çok seviyorum ama ayının verdiği zararı 60 bin lirayı buldu. Kafes yaparak arıları muhafaza altına aldık. Kafesleri daha sonra güçlendirdik. Ayılar şimdi kıramıyor ama yine de zarar veriyor. Kafese vurmasıyla arılar dışarı dökülüyor. Bu da bize zarar yazıyor. Kafes çevresine kameralar yerleştirdik. Görüntüler yansıyınca bize de uyarı geliyor. Saldıran ayı bu civarda 25 kovan bal yedi. Önlem almaya devam ediyoruz ama hayvan da ne yapsın? Karnını doyurmak için çaba sarf ediyor" dedi.




#Trabzon
#Sürmene
#Sürmene Belediyesi
#İbrahim Sedef
#Arı
8 yıl önce
default-profile-img