|

Arkanızda Türkiye var

Muş Varto'da kurulan köy orkestrasına, davet edildiği uluslararası festivale katılabilmeleri için Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı. Müzik öğretmeni Tanrıkulu, "Doğunun ücra bir köşesinde okuyan öğrencilere bütün ülke sahip çıktı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2017 Salı
Güncelleme: 00:52 - 2/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Arkanızda Türkiye var
​Arkanızda Türkiye var

Muş’un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne davet edilen 40 kişilik orkestraya tüm Türkiye sahip çıktı. İlçeye bağlı Hamurpet Ortaokulu’na 3 yıl önce atanan İzmirli müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu’nun hayırseverlerden temin ettiği enstrümanlarla kurduğu orkestra, festivale davet edildi. Orkestraki öğrencilerin maddi imkansızlıklar nedeniyle festivale katılamayacaklarının gündeme gelmesinin ardından tüm Türkiye’den öğrencilere destek yağdı.


VARTO BELEDİYESİ TÜM MASRAFLARI ÜSTLENDİ

Müzik öğretmeni Tanrıkulu ile irtibata geçen birçok hayırsever vatandaş, siyasetçi, dernek, sanatçı ve belediye başkanı, öğrencilerin festivale katılması için gereken desteği vermeye hazır olduklarını iletti. Orkestraya, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin de sahip çıktı. Çetin, “40 öğrencimizi Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne oradan da Çanakkale gezisine gönderiyoruz. Belediye olarak öğrencilerimizin tüm masraflarını üstleniyoruz. Ayrıca orkestrayı Varto Belediyesi bünyesine alacağız” dedi.

Öğrencilerine verilen destekle, bu ülkede duyarlı insanların çoğunlukta olduğunu bir kez daha gördüğünü dile getiren müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu, doğunun ücra bir köşesinde okuyan öğrencilere bütün ülkenin sahip çıktığını ifade etti.

#Muş
#Varto
#Orkestra
7 yıl önce