|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arkasına saklanacak ağaç bulamayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü programında konuştu. Filistin konusunda sert mesajlar veren Erdoğan, İsrail'e resti çekerek "Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar" dedi.

Yeni Şafak
13:15 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:56 - 11/12/2017 Pazartesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü programında konuştu.

Türkiye'nin yüzde 11,1 büyümesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu oranla Türkiye, 3. çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur. Bu rakamlarla iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum" dedi.

Kudüs'te insan hakları ayaklar altına alınıyor. Tüm hakları ellerinden alınan Filistinli kardeşlerimize buradan selam gönderiyoruz.



Arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar

Kudüs'te sergilenen vandallığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar.

ABD, Kudüs kararıyla dökülen kana ortak olmuştur. Biz bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Trump'ın açıklaması bizi bağlamaz, Kudüs'ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Kudüs'ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler, ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir.


Egemen ve bağımsız bir Filistin kurulana kadar bu mücadele bitmeyecektir. Birleşmiş Millerler kararına sahip çıkılmış olsaydı bölgede acıların önüne geçilebilirdi.

Filistin ve Kudüs meselesi, bir turnusol kağıdıdır. Bu dönemde mazlumların yanında yer almayan hiç kimsenin söyleyecek sözü olamaz.

İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesinin dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan insani dramlar karşında durumu başlı başına bir insan hakları efsanesidir. Bugün Türkiye sınırları içinde en çok mülteci barındıran ülke konumundadır. Bu ülkeye, Bu millete ihanet etmemiş olması şartıyla herkese kapımız ve kalbimiz açıktır.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kudüs
6 yıl önce