|

'Artık eski Türkiye yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında konuştu. Erdoğan, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin FETÖ'cülerin geri iade etmemesine "Siz, bu teröristleri besliyorsunuz, ondan sonra kalkıp diyorsun ki 'Filancayı bize verin.' Kusura bakma, senin yargın varsa, benim de yargım var. Önce vereceksiniz, ondan sonra bizden de alacaksınız. Vermeden yok. Artık eski Türkiye yok, bu Türkiye yeni Türkiye." dedi.

Yeni Şafak
19:47 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 20:50 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan AK Parti Trabzon Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan AK Parti Trabzon Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye'nin sıkıntılarına çare bulmak için önce bizim kendimize çeki düzen vermememiz gerekiyor.


"AK Parti'ye düşman kimse yoktur"

Kendi çıkarını partisinin ve davasının üzerinde gören kişi kadar, AK Parti'ye düşman kimse yoktur. Her kim ki AK Parti'yi bizden önceki dönemde ülke yönetiminde söz sahibi olan partilerin akıbetine sürüklemeye kalkarsa karşısında önce bu kardeşinizi bulur.

2019 çok önemli. Ardından 2023 çok ama çok önemli. Onun için çok çalışmalıyız. 2019 için fire veremeyiz. şimdi yüzde 50+1 alacaksın, almadan görev yüklenemeyiz.

Millete efendi olmak için değil hizmetkar olmak için yola çıktık. Bu ilkeyle ülkemizin yönetim anlayışını kökten değiştiren parti olarak 2023 hedefleri gerçekleşecek.

Türkiye terörle mücadelede en sıkıntılı dönemini geride bıraktı. Ülkemizle ilgili kötü niyetli olanlar elbette olacaktır.


"Artık eski Türkiye yok"

İşte Pensilvanya'da, malum şarlatan orada. Onun arka takımı, onlar da başta Almanya olmak üzere Avrupa'da ve bütün buralarda bunlar geziyorlar. Siz, bu teröristleri besliyorsunuz, ondan sonra kalkıp diyorsun ki 'Filancayı bize verin.' Kusura bakma, senin yargın varsa, benim de yargım var. Önce vereceksiniz, ondan sonra bizden de alacaksınız. Vermeden yok. Artık eski Türkiye yok, bu Türkiye yeni Türkiye.

15 Temmuz'da milletin üzerine tankla yürüyenlerin elinde artık koz kalmadı. Artık ne yaparsanız yapın mızrak çuvala sığmıyor. Artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil.


"Bu bir bayrak yarışı"

AK Parti sendelerse Türkiye'nin sendeleyeceğini bilmeliyiz. Kimse gücenmesin, kırılmasın, değişmesi gerekenleri değiştirmek zorundayız. Bu bir bayrak yarışı.

Şayet yenilenmeyi sağlayamazsak, mahalli idareler ve milletvekili seçimlerinde işimiz çok zor olur, bu bir kadro tazelemesi.

#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce