|

Artuklu’da deprem

Artuklu Üniversitesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 12 Temmuz’daki operasyonun ardından ikinci dalga dün geldi. Sabah saatlerinde Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında profesörlerle işadamlarının da bulunduğu 98 kişi gözaltında.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:36 - 18/11/2014 Salı
Diğer
Mardin’deki Artuklu Üniversitesi’nde ihalelerle ilgili düzenlenen yolsuzluk operasyonunda Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekiye Sarıkartal’ın da aralarında bulunduğu 98 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Mali Polis ekipleri sabah Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 

PROFESÖRLER GÖZALTINDA

Polis, Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay’ın da odası başta olmak üzere rektör yardımcıları ve dekanların odalarında da aramalar yaparak, bilgisiyar hardiskleri, evraklar ve dosyalara el koydu. YÖK Teftiş Kurulu’nda olduğu belirtilen müfettiş S.E., Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekiye Sarıkartal, Rektör Omay’ın şoförü, koruması, ihalelere giren işadamlarının da bulunduğu 98 kişi gözaltına alındı.

BİLGİSAYARLARA EL KONULDU

Dünkü operasyonun 12 Temmuz'daki  operasyonun devamı olduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler, Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra soruşturmalarının yürütülmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu arada YÖK’ten alınan izinle devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınacak şüpheli sayısının artabileceği belirtildi.  

Rektör basına kızgın

MAÜ Rektörlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Operasyon hakkındaki haberlere tepki gösteren rektörlük şunları kaydetti: "Üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yalan haberlerle yayılan yanlış bir bilgilendirme söz konusudur. Gayrı insani, gayrı ahlaki ve gayrı İslami birçok yanlış bilginin gerek şahsi gerek ideolojik gerekçelerle gündeme dahil edildiği gözlenmektedir." Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki (MAÜ) yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmada ilk operasyon 12 Temmuz’da yapılmıştı. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmıştı. 

#Mardin
#Artuklu Üniversitesi
#operasyon
9 yıl önce