|

Artvin'de sel sonrası enfeksiyon önlemi

Artvin'deki sel ve heyelanın ardından Hopa ve Arhavi Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri ve personeliyle enfeksiyon hastalıklarına dair bulgular, vaka sayılarının takibi, gereken önlemlerin alınması konusunda çalışmaların titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Yeni Şafak
21:40 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:41 - 29/08/2015 Cumartesi
AA

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Artvin'in Hopa, Borçka ve Arhavi ilçelerinde 24 Ağustos Pazartesi yaşanan sel felaketinin ardından, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere bölge için halk sağlığı sorunu oluşturabilecek tehditleri önlemeye yönelik tedbirlerin Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca ivedilikle alındığı belirtildi.



Açıklamada, öncelikle "afet ve acil durum" olarak nitelenen felaketin hemen ardından, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun bölgede yaşanan sel felaketini yerinde değerlendirmek ve gerekli çalışmaları planlamak amacıyla konusunda uzman personel ile akademisyenlerden oluşan bir saha ekibi görevlendirdiği kaydedildi.



Söz konusu ekibin, Hopa su şebekesini yerinde değerlendirerek süper klorlama yapılmasını sağladığı bildirilen açıklamada, "Klor düzeyi takip sıklığının artırılması ve şebekeyi temsil eder nitelikte numune alım noktalarının sisteme ilave edilmesini önermiştir. Bölgeye yardım için farklı illerden gönderilen su tankerleriyle su taşınması hizmetleri halk sağlığı için tehdit oluşturmayacak şekilde düzenlenmiştir. Bu kapsamda tankerlerin standart ve takibi yapılan noktalardan dolumunun yapılarak klor düzeyi ölçümünün gerçekleşmesini takiben belirlenen noktalara dağıtımının kayıt altına alınması sağlanmıştır" ifadesi kullanıldı.



Açıklamada, Artvin ve Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri ve hastane başhekimlerinin katılımıyla bölgede olası enfeksiyon hastalığı artışına yönelik önlemlerin alınması, gerekli planlamaların yapılması hususunda toplantılar yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:



"Hopa, Arhavi Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri ve personeliyle koordineli bir şekilde enfeksiyon hastalıklarına dair bulgular ve vaka sayılarının takibiyle gereken önlemlerin alınması çalışmaları titizlikle yürütülmektedir. Ayrıca söz konusu ilçelerin aile hekimlerinden oluşturulan gezici sağlık ekipleri, mobil sağlık hizmetleri sunmaya başlamıştır. Bu ekipler, bölgede poliklinik hizmetinin yanı sıra genel hijyen ve su sanitasyonu konusunda halka eğitim vermektedir."



#artvin
#sağlık bakanlığı
#hopa
9 yıl önce