|

Asayiş onlardan sorulur

Nevşehir'de, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2003 yılında kurulan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'nda eğitilen atlar, motorlu araçların giremediği turizm bölgelerindeki asayiş görevleri için titizlikle hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:25 - 23/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Merkezdeki görevliler tarafından özel olarak seçilen atlar, asayiş parkurunda 15 ila 34 hafta arasında değişen eğitim sürecinde, yerdeki cisimlere alıştırma, perde geçme, ışık ve sese duyarsızlaştırma, hareketli zemine, duman ve sise alıştırma, silah kullanma, asayiş topu, tünel geçme, göğüsle itme, sudan geçme, atılan cisimlere, pankartlara ve gürültüye alıştırma ile merdivenden inme-çıkma etaplarında sıkı bir eğitimden geçiriliyor.




Nevşehir'deki JAKEM Komutanlığı'nda özel eğitime tabi tutulan atlar, turizm bölgeleri ve motorlu araçların giremediği alanlardaki asayiş görevleri için özenle hazırlanıyor. Mesire yerlerinde önleyici zabıta olarak da devriye yapan atlar, Antalya, Nevşehir, Çanakkale, Aydın, Bursa, Afyonkarahisar ve Bilecik gibi illerde görev yapıyor.



TOPLUMSAL OLAYLARA MÜDAHALE


Eğitimi başarıyla tamamlayan atlar, toplumsal olaylara müdahalede, trafiğe kapalı turistik ve mesire yerlerinde önleyici zabıta olarak devriye hizmetinde, av sahalarında ve orman bölgelerinde çevre kontrolü sağlamada ve tören ile gösterilerde Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsil etmede kullanılıyor. Atlar, nüfus ve turizmin yoğun olduğu Antalya, Nevşehir, Çanakkale, Aydın, Bursa, Afyonkarahisar ve Bilecik gibi illerde görev yapıyor.


#Jandarma Genel Komutanlığı
#Nevşehir
#Atlı asker
8 yıl önce