|

Asıl sorun linç edilmesi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Tuğrul Bey, devlet adamı vasfına uygun bir şekilde, anayasal zorunluluğun gereği olarak o siyasi sorumluluğu üstlenmiştir, doğru olanı yapmıştır. Ona karşı böyle yargısız infaz gibi üzerine gidilmesi, linç kampanyası başlatılması... Bu asıl sorundur” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 22:49 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Akdoğan, TRT Haber'de katıldığı televizyon programında seçim hükümetinde görev alması için teklif götürülen muhalefet partisi milletvekillerine parti yönetiminin engel olduğuna ilişkin iddiaların sorulması üzerine, CHP ile yapılan istikşafi görüşmelerde tam uzlaşılamayan birtakım meseleler olması sebebiyle koalisyonun olamadığını belirtti. Akdoğan, MHP ile gerçekleştirilen istikşafi görüşmeleri de anımsatarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sergilediği tavır nedeniyle CHP ile yaptıkları öngörüşme aşamasına kadar bile gelemediklerini anlattı.



“Yani 'bunun koalisyonu, zemini yoktur' ile başlayan bir cümleyle bu şartlar, müzakere bile edilemedi” ifadesini kullanan Akdoğan, Bahçeli'nin zaten olabilecek bütün seçenekleri tek tek sayarak, bunların olamayacağını söyleyerek, söze başladığında görüşmenin artık anlamını kaybettiğini vurguladı.


#Yalçın Akdoğan
#tuğrul türkeş
#siyaset
9 yıl önce