|

Aşiretler evet dedi

Diyarbakır ve Şırnak’ta aşiretlerin temsilcileri, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2017 Pazar
Güncelleme: 04:22 - 5/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Aşiretler evet dedi
Aşiretler evet dedi

Şahinan Aşireti temsilcisi Mehmet Sait Gülçer, “Bir ailede iki aile reisi veya bir aşirette iki reis olduğu zaman huzur olmaz. Başkanlık sistemi olduğu zaman tek kişiyle yönetilir. O zaman da tüm alanlarda ileriye gideriz” dedi. AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetleri Cumhuriyet tarihinden bu yana hiçbir hükümetin yapmadığını dile getiren Gülçer, yapılan hizmetleri de göz önüne alarak halk oylamasında “evet” oyu kullanmaya karar verdiklerini belirtti.



PKK GİBİ 'HAYIR' DİYEMEYİZ


Batüyan Aşireti temsilcilerinden Nimet Demir ise,”Vesayetçilerin gücünü kırmak, terör örgütleriyle etkin mücadelenin devam etmesi, yürütmenin tek elde toplanması, ülkenin darbecilerle yönetilmesine fırsat vermemek, Türkiye'yi kutuplaştırmak isteyenlerin heveslerini kursağında bırakmak için, 'evet' diyeceğiz, hep birlikte 2023 hedefine yürüyeceğiz” dedi. Şırnak Şehit Aileleri Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör de “PKK'nın, 'hayır' dediği bir yolda bizim de 'hayır' deme durumumuz asla olamaz” dedi.


#Diyarbakır
#Şırnak
#16 Nisan
#Anayasa referandumu
7 yıl önce