|

Asker PKK'nın kalleş tuzağını bozdu

PKK'lı teröristlerin, yerlere attıkları Kur'an-ı Kerim'e yerleştirdikleri patlayıcılarla, manevi hassasiyetlerinden faydalandıkları güvenlik güçlerine kalleş tuzak kurduğu ortaya çıktı. Hain tuzak, Cizre'de askerin dikkati sayesinde bozuldu.

Yeni Şafak
09:49 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 11:59 - 19/01/2016 Salı
Diğer

Doğu illerinde cami, medrese gibi kutsal değerleri yakıp yıkan din düşmanları, şimdi de Türk milletinin manevi hassasiyetinden faydalanarak operasyonlara katılan polis ve askerlere tuzak kuruyor.



Star'ın haberine göre, hainler, sözde 'öz yönetim' ilan etme bahanesiyle saldırdıkları mahallelerde, halkın boşalttığı evlerdeki düdüklü tencere, soba gibi eşyaların yanı sıra, güvenlik güçlerini yerlere attıkları Kur'an-ı Kerim'in içine yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla hedef alıyor.



Güvenlik güçlerinin hassasiyet gösterip yerdeki Kur'an-ı Kerim'i kaldıracağını düşünen İslam düşmanlarının kalleş tuzağı, Cizre'de Mehmetçiğin dikkati sayesinde bozuldu.



Kahpelerin üs olarak kullandığı bir evden kaçarken önce yaktığı ardından da ortaya savurduğu Kur'an-ı Kerim'i, titizlikle yerden toplamaya çalışan askerler, altına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıyı farketti. Parçalanmış ve yakılmış Kur'an-ı Kerim'in sayfaları teker teker toplanarak din düşmanlarının kalleş tuzağı imha edildi. Teröristler, daha önce Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camii'nde Kur'an-ı Kerim'i cam önlerine dizerek kendilerine siper yapmıştı. Hainler bir süre sonra da Osmanlı eseri olan camiyi ateşe vererek yakmıştı.






#Kur'an-ı Kerim
#pkk
#teröristler
#öz yönetim
8 yıl önce