|

Askere hain pusu: 1 şehit

Son dönem tehditkar açıklamalarını artıran bölücü terör örgütü dün Adıyaman’da arazi taraması yapan askerlere ateş açtı. Mehmetçik’in de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:12 - 21/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Teröristlerin ateşine derhal karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.



ÖZEL HAREKAT BÖLGEDE


Jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın olay yerinde şehit olduğu çatışmada jandarma başçavuş Yunus Vatandaş ve uzman onbaşı Tanju Gülen ise yaralandı. Yaralı 2 askerin Adıyaman'da tedavi altına alındığı belirtildi. Bunun üzerine operasyonun sürdüğü bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi.



MAĞARALARI ÇÖKERTİLDİ


Çatışmaların devam ettiği bölgede ormanlık alana gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği, teröristlerin barınma amacıyla kullandıkları mağaraların bulunduğu kaydedildi. Çatışmada şehit olan Kayseri nüfusuna kayıtlı uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın cenazesi de helikopterle Adıyaman Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.



Yaktın beni oğlum






Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın, Kayseri'nin Develi ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Ünal'ın acı haberi ailesine akşam saatlerinde ulaştı. Acı haberle yıkılan acılı baba Yusuf Ünal, tek oğlunun ardından, “Yaktın beni oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanacağım?'' diye feryat etti. Bu arada, şehidin yakınları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, haberi alır almaz, şehidin baba evine akın ettiler. Askeri yetkililer, şehidin ailesine haberi verirken, bir ambulans da hazır bekletildi. Şehit Müsellim Ünal'ın babasını ziyaret eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da baba Yusuf Ünal'ı teselli etmeye çalıştı. Şehidin evinin önünde Kur'an okundu. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.



#Müsellim Ünal
#adıyaman
#ehit
#Ünal
9 yıl önce