|

Askere hain pusu: 4 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu iki uzman erbaş ve iki geçici köy korucusunun, hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığını açıkladı.

Yeni Şafak
12:14 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 12:45 - 31/07/2015 Cuma
IHA

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Hani ilçesi Seren köyünde saat 07.00 sıralarında meydana gelen olayda, seyir halinde olan 'Kirpi' adı verilen askeri zırhlı araç, teröristler tarafından döşenen mayına bastı. Mayının patlaması sonucu araç içerisinde bulunan iki asker ve iki geçici köy korucusu hafif şekilde yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri bölgeye sevk edilen helikopterle Diyarbakır'a kaldırılırken, mayını döşedikten sonra kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.



Mayının patladığı yerde büyük bir çukur oluştu.



Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak Merkez'de yol emniyet faaliyeti icra eden Jandarma Unsurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtilerek, "Yapılan silahlı saldırıya, unsurlarımız tarafından derhal karşılık verilmiştir. Meydana gelen saldırıda, iki uzman erbaş ve iki Geçici Köy Korucu hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır" denildi.



#Diyarbakır
#mayın
#hain pusu
9 yıl önce