|

Askeri ağlatan feryat

2003 yılında Bingöl'de terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Erbaş Alper Öçay'ın annesinin feryadı nöbetçi askeri ağlattı. 13 yıl geçmesine rağmen acısı hala taze olan acılı anne, "Ciğerim yanıyor aradan tam 13 yıl geçti, ancak hala dün gibi" dedi.

Yeni Şafak
15:30 - 5/07/2016 Salı
Güncelleme: 15:35 - 5/07/2016 Salı
IHA
2003 yılında şehit olan oğluna feryad eden anne, nöbetçi askeri ağlattı.
2003 yılında şehit olan oğluna feryad eden anne, nöbetçi askeri ağlattı.

Şehit annesinin oğlunun kabristanı başında "Oğlum fabrikada çalışıyordu, sigortası yatmadığı için uzman erbaş oldu, 2 yıl sonra şehit oldu. Yaktı bizi hala dün gibi ciğerim yanıyor" diye feryat etmesi yanı başındaki askeri de ağlattı.



Jandarma Uzman Erbaş Alper Öçay, 2003 yılında Bingöl'ün Yayladere mevkiinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit oldu. Anne Türkan Öçay (64) tam 13 yıldır her cuma ve her bayramda oğlunun kabristanını ziyaret ediyor.



Bizi yaktı


Ramazan Bayramı'nda da oğlunu yalnız bırakmayarak kabri başına gelen Öçay'ın feryadı herkesi duygulandırdı. Anne Öçay, oğlunun kabri başında onun fabrikada çalıştığını, ancak sigortası yatmadığı için işi bırakıp uzman erbaşlık sınavına girdiğini ve 2 yıl sonrada evlendikten 6 ay sonra şehit olduğunu belirterek, "Ciğerim yanıyor aradan tam 13 yıl geçti, ancak hala dün gibi. Yeni şehit haberleri geldikçe benim oğlum yeniden şehit olmuş gibi oluyor. Onun şehit olması bizi yaktı. Gelinin de oğlumdan sonra evlenmesi daha da acı oldu. Artık analar ağlamasın" diyerek feryat etti.



Ramazan Bayramı nedeniyle şehitlikte görev alan ve şehit annesi Türkan Öçay'ın yanı başında duran Uğur Al adlı bir asker ise annenin bu feryadını duyunca gözyaşlarını tutamadı. Asker daha sonra anneyle birlikte de dua etti.







#Ramazan Bayramı
#Şehit
8 yıl önce