|

Askeri okullara militan sokan çeteye darbe

Kahramanmaraş merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, askeri okullara öğrenci yerleştirdikleri iddiasıyla örgütün “sözde imamı” olduğu öne sürülen 6 şüpheli yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 03:50 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kahramanmaraş merkezli Mardin, Şırnak, Samsun, Kocaeli ve İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, aralarında avukat, öğretmen ve psikoloğun da bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.



ÇOCUKLAR TSK KAMPI


Örgütün “sözde imamı” olduğu öne sürülen şüphelilerin, FETÖ'ye eleman kazandırma kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri okullarına girecek, ekonomik durumu kötü çocukları ailelerinden zorla alarak, yurt ve ev gibi kamplara yerleştirip örgüt adına askeri okullara yerleştirdikleri iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.



ISPARTA'DA 28 GÖZALTI


Öte yandan Isparta'da da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 28 emniyet personeli gözaltına alındı. Isparta Terörle Mücadele Şube ekipleri, gözaltına aldığı 28 emniyet personelini işlemleri için emniyete götürüldü.


#Askeri okullar
#FETÖ
7 yıl önce