|

Asphalt’ı ağlattılar

Fetullahçı teröristlerin ‘Asphalt 8 Airborne’ adlı oto yarışı oyunu üzerinden haberleştiği ortaya çıktı. Sivas’ta tutuklanan İ.Y., programa bir kişiyi eklemek için karşı tarafın kod numarasının bilinmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:16 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sivas'ta tutuklanan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi, örgüt içerisindeki haberleşmenin özel şifrelerle girilen ve ilk bakışta araba yarışı oyunu gibi görünen program üzerinden yapıldığını itiraf etti. FETÖ'nün öğrenci evleri sorumlusu “abi” konumunda olan İ.Y, itirafçı olarak verdiği ifadesinde, 2012'de Sivas'ta lise 4'üncü sınıftayken gittiği dershanede örgütle tanıştığını anlattı.



TELEFON KULLANILMAZ


Daha sonra 4 yıl örgütün kendisi ve arkadaşları için ayarladığı evlerde kaldığını belirten İ.Y, “Bu süre içerisinde örgüt içerisinde ilk başlarda abiler tarafından bana herhangi bir görev verilmedi. 2014 yılı itibarıyla örgütün öğrenci evleri ve ev abilerinden sorumlu olduğunu, Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde okuduğunu ve 2014 yılında mezun olduğunu bildiğim, ayrıca örgüt içerisinde hiyerarşiden kaynaklanan ve çözülmeme amaçlı alınan önlemlerle alakalı telefon numarasını kesinlikle vermeyen şahsın beni yönlendirmesi, ikna etmesi ve atamasıyla ev abisi görevine getirildim.” dedi.



ÖNCE BY LOCK VARDI


Örgüt içerisindeki iki kişi tarafından cep telefonuna örgüt üyelerinin haberleşme için kullandığı “By Lock” isimli programı yüklediğini aktaran İ.Y, “Programı kuran kişi, nasıl çalıştığını, işlevini ve nasıl irtibat kuracağımızı anlattı. By Lock programını 1,5-2 ay kadar kullandım.” dedi. İ.Y, aynı kişinin daha sonra telefonuna “Asphalt 8 Airborne” isimli program yüklediğini, programın internetteki orijinal sembolünün sarı renkli olduğunu ancak telefonuna yüklenen programın kırmızı renkli simgesi olduğunu belirtti. İ.Y, oyun görünümlü programa şifreyle girildiğini kaydetti.



KOD NUMARASI GEREKLİ


İ.Y, şöyle devam etti: “'Asphalt 8 Airborne' programı örgüt içerisinde her şahsa yüklenmez. Ancak ihtiyaç duyulan kişilere yüklenir. Benim programa yüklenme sebebim ev abisi olmamdan ve gelen mesajlarda bilgi akışını diğer arkadaşlara iletmemdi. İsimlerin karşısında bulunan numaralar sistemin kişilere verdiği kod numarasıdır. Birini eklemek isteyen kişinin, karşı taraftaki kişinin kod numarasını bilmesi gerekir.”



#FETÖ
#Asphalt 8 Airborne
8 yıl önce