|

Aşure şöleni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde 13 ilde 14 camide aşure ikramı yapıldı. Öğle namazının ardından camiden çıkan vatandaşlar dağıtılan aşurelere yoğun ilgi gösterdi. Aşureler, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen tarife uygun şekilde valiliklerce hazırlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:22 - 4/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 13 ilde 14 camide aşure dağıtımı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 13 ilde 14 camide aşure dağıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı, Aşure Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 13 ilde 14 camide aşure dağıtımı yapıldı. Dün öğle namazını müteakip Cumhurbaşkanlığı yetkilileri aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Aşure dağıtımı, Beştepe Millet Camisi’nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Hacı Bayram Camii’nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul’da Eyüp Sultan Camii’nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İzmir Konak Meydan Camii’nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptı.


Aşurenin vatandaşları bir araya getiren ve "kesrette vahdet" felsefesini temsil eden en önemli geleneklerden olduğuna işaret eden İbrahim Kalın, "Aşure yerken Kerbela şehitlerimizi de unutmuyoruz. Onları hayırla, rahmetle hüzünle yad ediyoruz. Tabi vatandaşlarımızla bunları paylaşmak hem acılarımızı hem de tatlı hatıralarımızı yad etmek bizim birlik ve beraberliğimiz açısından büyük önem arz ediyor" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yurdun farklı noktalarında aşure dağıtıldığına değinen Kalın, amaçlarının, vatandaşlarla kaynaşmak olduğunu vurgulayarak, bu vesileyle Cumhurbaşkanının selamını vatandaşlara iletti.

#İbrahim Kalın
#Aşure
7 yıl önce