|

Ata tohumuna kadın desteği

Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni”ne katıldı. Erdoğan, “Ata tohumu seferberliğimizde kadınlarımızdan destek istiyorum. Yerli tohumun peşine düşelim ve bu alanda devletimizin milli tarım seferberliğine katkı sağlayalım” dedi

Haber Merkezi
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Projesi Yarışması’nda ilk üç dereceye girenlere ödüllerini veren Emine Erdoğan, programın sonunda kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve stantları gezdi.
Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Projesi Yarışması’nda ilk üç dereceye girenlere ödüllerini veren Emine Erdoğan, programın sonunda kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve stantları gezdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni”ne katıldı. Girişimci kadın çiftçiler ödül töreni vesilesiyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, “Ata tohumu seferberliğimizde kadınlarımızdan destek istiyorum. Tohum, gıda kalitesinin başladığı yerdir. Bu nedenle de sağlığın başıdır. Ne kadar güvenilir ve kaliteli tohumunuz varsa, gıdanız da o derece sağlıklı olur. Yerli tohumun peşine düşelim ve bu alanda devletimizin milli tarım seferberliğine katkı sağlayalım” ifadelerini kullandı. Emine Erdoğan, Anadolu toprağının eşsiz bir şifa kaynağı olduğunun, bilinç ve özveriyle işlendiğinde önemli bir güce dönüşebileceğinin altını çizerek şunları aktardı:

POTANSİYELİMİZİN FARKINA VARMALIYIZ

“Sadece bu topraklarda yetişen endemik bitki çeşitliliğimizi koruma, bereketli topraklarımızdan yeterince faydalanma noktasında da iş birliği yapmalıyız.” Erdoğan, kadınların kendi potansiyellerinin farkına varması, tarımsal üretim alanında hak ettikleri yeri edinmesi, gerek şehir hayatında gerekse kırsalda güçlerini ortaya koyması gerektiğine dikkati çekti.

#Emine Erdoğan
#Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi
6 yıl önce