|

ATAK dünyanın en iyisi

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, TAİ’nin ürettiği yerli askeri helikopteri T129 ATAK’ın test uçuşuna katıldı. Kendisi de pilot olan Abbasi, “Bence bu helikopter, bir pilot olarak söyleyebilirim ki dünyadaki en iyi, en etkin taarruz helikopteri” dedi. Abbasi, ATAK’ı Pakistan Silahlı Kuvvetleri envanterine katmak istediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:47 - 23/10/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Pakistan Başbakanı Abbasi ATAK ile test uçuşu yaptı
Pakistan Başbakanı Abbasi ATAK ile test uçuşu yaptı

Pakistan’ın 4 yıldır inceleyip test ettiği ATAK helikopteri ile test uçuşu yapan Başbakan Abbasi, “Bir pilot olarak söylebilirim ki dünyadaki en iyi, en etkin taarruz helikopteri” dedi.

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ihracat arayışlarında önemli yer tutan T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri’ni inceledi ve test uçuşuna katıldı. D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi kapsamında İstanbul’da bulunan Abbasi ve beraberindeki heyeti Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali Apronu’nda Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ’de (TAI) Genel Müdür Temel Kotil karşıladı. Abbasi, burada ATAK helikopteri hakkında test pilotları Arif Ateş ve Barış Yakar’dan bilgi aldı. Kendisi de pilot olan Abbasi, daha sonra yaklaşık yarım saat süren bir test uçuşu yaptı.

Uçuşun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Abbasi, ATAK’ın çok etkileyici bir helikopter olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ayrıca TAI Genel Müdürü Temel Kotil ve ekibine çok teşükkür ediyoruz. Bu helikopter, bir pilot olarak söylebilirim ki dünyadaki en iyi, en etkin taarruz helikopteri. Bu helikopteri tam 4 yıldır en ince ayrıntısına kadar denedik. Şu anda sözleşme görüşmelerimiz son hızı ile devam etmekte. İnşallah bu helikopteri alıp en kısa sürede Pakistan Silahlı Kuvvetleri envanterine yerleştireceğiz.”

#Şahid Hakan Abbasi
#TAİ
#​Pakistan
٪d سنوات قبل