|

Atalay Filiz’e çifte müebbet

Ankara'da iki cinayet işleyen Atalay Filiz’in yargılandığı davada cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Filiz’in iki kişiyi tasarlayarak öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 23:46 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara ve İstanbul'daki üç cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in, Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı da “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle yargılandığı davada iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Ankara Batı Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, sanık avukatları Hüseyin Uğur Poyraz ve Merve Uçanok, müşteki avukatı Ercan Çoban hazır bulundu.



SEGBİS'LE KATILDI


Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Filiz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, kovuşturma evresinde sanık Atalay Filiz hakkında atılı suçlara karşı cezai ehliyetinin tam olduğunu bildiren Adli Tıp Kurumu 4. Adli Tıp İhtisas Kurulunun raporunu hatırlattı. Savcı, Filiz'in plan yaparak Demirarslan ve Radchikova'yı tasarlayıp öldürdüğünü kaydetti. Savcı, mütalaasında Filiz'in Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova'yı tasarlayarak öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.



EK SÜRE VERİLDİ


Sanık Atalay Filiz, esas hakkındaki yaptığı savunmada, “Mütalaaya bir diyeceğim yoktur” dedi. Sanık avukatlarından Merve Uçanok ek süre talep etti. Maktul avukatı Ercan Çoban ise bu talebe itiraz etti. Mahkeme, sanık avukatlarının, müvekkillerinin akıl rahatsızlığına ilişkin delilleri bildirmesi için bir sonraki oturuma kadar ek süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.


#Atalay Filiz
#Göktuğ Demirarslan
#Elena Radchikova
7 yıl önce