|

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden alınmasına neden olan detaylar

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yolsuzluk soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. İlgezdi'nin imar mevzuatına aykırı ve ranta konu faaliyetlerinin detaylarına ulaşıldı.

Yeni Şafak
21:34 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 21:36 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Battal İlgezdi ve eşi Gamze İlgezdi
Battal İlgezdi ve eşi Gamze İlgezdi

İçişleri Bakanlığı, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden aldı.

Battal İlgezdi'nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi'nin de 2015 yılında rezidans kraliçesi olduğu ortaya çıkmıştı. Ataşehir'de adına 3'ü rezidans olmak üzere 16 dairesi olduğu basında geniş yankı bulmuştu.

İlgezdi'nin imar mevzuatına aykırı ve ranta konu faaliyetlerinin detaylarına ulaşıldı.

Detaylara göre; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, belediye başkanı seçilene kadar Ali Asgar Maraşlı ile Erguvan İnşaat Ltd Şti.’ni, Ali Asgar MARAŞLI ve Barış KILIÇ ile Erguvan İnş. Yap. ve Day. Tük. Mal. Paz. İnş. Şirketini kurduğu ve bu şirketler aracılığı ile Ataşehir İlçesi Küçükbakkalköy Mahallesinde müteahhitlik, arsa alım satımı, yap-sat şeklinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi.

Bu çerçevede Erguvan Evleri adında çok sayıda bina inşa ettikleri ancak 2009 yerel seçimlerinden sonra Ataşehir Belediye Başkanı olarak bu faaliyetleri kendi adına devam ettirmesinin mümkün olmaması nedeniyle, kendi adına bu işleri yürütecek akrabalarını, arkadaşlarını ve/veya şirketleri devreye soktuğu da yer aldı.

İşte o detaylar








#Battal İlgezdi
#​CHP
6 yıl önce