|

Özel jet Atatürk Havalimanı’na inişte yandı: 4 yaralı

Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan özel bir jetin yanmaya başladığı, itfaiye ekiplerince yangına müdahale edildiği bildirildi. Pist dışına çıkan özel jetteki 4 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
23:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:36 - 22/09/2017 Cuma
Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti
Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti

Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkarak alev alan özel jetteki yangın söndürüldü.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalanan TC-KON kuyruk tescilli özel jet, bir süre sonra kuleye arıza bildirimi yaparak iniş için izin istedi.

Daha sonra inişe geçen uçak, henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıktı. Uçağın alev alması üzerine, bölgeye havalimanı ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Uçakta bulunan ve kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 pilot, bir hostes ile yolcunun uçaktan kendi imkanlarıyla çıktıkları öğrenildi.

Yaralıların Kaptan Muzaffer Kütük, Metin Turan, hostes Duygu Doğançay ve yolcu Mehmet Şahin Fener olduğu belirtildi.

Uçaktaki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın nedeniyle bir süre aksayan seferlerin, çalışmaların tamamlanmasının ardından normale döndüğü bildirildi.

Vali Şahin açıklama yaptı

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklama yaptı. Şahin, "Şu anda jetteki 4 kişinin de durumu iyi. Herhangi bir can kaybı yok" dedi.

şahin, "Dört kişi var uçak içerisinde, 3'ü mürettebat, 1'i yolcu. Hepsinin durumu iyi, herhangi bir can kaybı yok, hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Henüz hastanede, basit de olsa yaralanmış durumdalar ve tedavi altındalar. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi ama hemen uçuşlar normal şekline dönüştü ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor havaalanımızda" ifadelerini kullandı.

#Atatürk Havalimanı
#Kaza
7 yıl önce