|

Atatürk'ün vefatının 79. yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yılı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak mesajını okudu.

Yeni Şafak
08:52 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 10:17 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Anıtkabir’de düzenlenen törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı katıldı.
Anıtkabir’de düzenlenen törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde Türkiye’nin çeşitli noktalarında törenler düzenlendi. Başkent Anıtkabir de o önemli adreslerden biriydi. Anıtkabir’de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümet üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak mesajını okudu:

Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle, hürmetle, saygıyla yadediyoruz. Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmamızı sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun.

İstanbul'daki törenler

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılıyor. Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye vatandaşlar yürüyüş yapıyor. Kadıköy'de de Atatürk'ü anmak için yürüyüş düzenleniyor.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Mustafa Kemal Atatürk
6 yıl önce