|

Ateşkes ihlalleri BM’ye bildirilecek

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Suriye konulu toplantıda Türkiye, Rusya ve İran, ateşkesin izlenmesi ve uygulanmasının sağlanması için üçlü bir görev gücü oluşturma kararı aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2017 Saturday
Güncelleme: 04:24 - 18/02/2017 Saturday
Yeni Şafak
Ateşkes ihlalleri BM’ye bildirilecek
Ateşkes ihlalleri BM’ye bildirilecek

Türkiye, Rusya ve İran'dan oluşan ateşkes izleme görev gücüne Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları da dahil olacak. Diplomatik kaynaklar, Astana görüşmesi sonucunda kurulmasına karar verilen Türkiye, Rusya ve İran'ın içinde yer alacağı üçlü mekanizma kapsamında oluşturulan yeni görev gücünün görevlerinin “Taraflar arasında ihlal ve kışkırtmaları önlemek, ateşkesin kurallarını belirlemek ve silahlı muhalifleri DEAŞ ve Fetih el Şam'dan ayırmak” olduğu bilgisini verdi.



Üç ülkenin ateşkes ihlalleri konusunda BM'yi sürekli bilgilendireceği de kaydediliyor. Üç ülkenin düzenli olarak görüşmeler gerçekleştireceği belirtilirken, bu görüşmelerin gündem maddelerinden biri, Suriye'de ateşkesi ihlal edenlerin belirlenmesi ve onlara karşı tedbirler alınması olacağı belirtiliyor. Ateşkesi ihlal edenlere müeyyide uygulanması da değerlendirilecek.

#BM
#Astana görüşmeleri
#Ateşkes
7 years ago