|

Atlı Birlikler Sultanahmet’te

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce kurulan Atlı Birlikler, ilk görevlerine Sultanahmet Meydanı’nda başladı. 3 Alman ve 1 Belçika atı ile 5’i kadın 20 polisin meydandaki devriyesine turistler yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Güvenliği sağlama konusunda eğitim alan birliklerin turizme de katkı sağlayacağı öngörülüyor.
Güvenliği sağlama konusunda eğitim alan birliklerin turizme de katkı sağlayacağı öngörülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Atlı Birlik Grup Amirliği, ilk görevini Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdi. Sultanahmet Meydanı'na gelen Atlı Birlik Grup Amirliği bünyesindeki 3 Alman ve 1 Belçika atı ile 5'i kadın 20 polis, meydanda dolaşarak ilk görevlerine başladı. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 4 ay süren eğitimlerinin ardından, İstanbul'a gelerek devriye görevi yapan atlı birliklerin ilk etapta tarihi yarımada, daha sonra ise stadyumlar ve çevresi ile parklarda da görev yapacakları bildirildi.


ÖNLEYİCİLİK FAALİYETİ

Telsizle aralarında koordinasyon sağlayacakları belirtilen Atlı Birlik Grup Amirliği ekiplerinin, "Önleyicilik" ve "Caydırıcılık" faaliyetlerinde yer alacakları kaydedildi. Öte yandan, Sultanahmet meydanı ve çevresinde gezen atlı birlikler, turistler ve vatandaşlarca yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, atlı polislerle birlikte fotoğraf çektirdi. Esnaf Faruk Kepez, "Turizm açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Vatandaşların huzuru açısından atlı birlikler faydalı olacak" dedi.

  • Hem güvenlik hem turistik
  • İstanbul’da görevi yapan atlı birlikler İstanbul’un çeşitli bölgelerinde görev yapacak. Güvenliği sağlama konusunda eğitim alan birliklerin turizme de katkı sağlayacağı öngörülüyor.
#Sultanahmet
#Atlı birlikler
5 yıl önce