|

Avcı'ya da tahliye yolu

Anayasa Mahkemesi Devrimci Karargah Davası'ndan 15 yıl 4 ay hapis cezası alan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın haklarının da ihlal edildiğine karar verdi. Avcı, avukatı aracılığıyla bugün mahkemeye tahliye dilekçesi verecek.

İstanbul
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:03 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Avcı'ya da tahliye yolu
Avcı'ya da tahliye yolu

Anayasa Mahkemesi'nden gün içinde ikinci ihlal kararı Devrimci Karargah Davası için geldi. Mahkeme, bu davadan 15 yıl 4 ay hapis cezası alan ve 4 yıldır cezaevinde yatan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

TAHLİYE İÇİN BUGÜN DİLEKÇE VERECEĞİZ

Avcı'nın avukatı Refik Ali Uçar, müvekkilinin haklarının ihlal edildiğine karar verildiğini, ancak kararın henüz kendisine ulaşmadığını belirtti. Avcı'nın diğer avukatı Fidel Okan da, Anayasa Mahkemesi'ne uzun tutukluluk ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ilişkin yaptıkları bireysel başvuru sonucunda müvekkilinin haklarının ihlal edildiğine karar verildiğini, bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na giderek tahliye talepli dilekçe sunacaklarını açıkladı.

Hanefi Avcı, 4 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Avcı'nın Odatv Davası'ndan tutuksuz yargılanması da devam ediyor.

Alan bugün dilekçe veriyor

Balyoz Davası''ndan hükümlü MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan''ın avukatı Ayhan Nacak, Anayasa Mahkemesi kararını gerekçe göstererek, bugün mahkemeye tahliye talepli dilekçe sunacaklarını söyledi. Müvekkilinin 4 yıldır haksız yere ve milletvekili olarak tutuklu olduğunu kaydeden Nacak, AYM kararının savunmalarda ileri sürdükleri hususların kabul edilmesi anlamına geldiğini söyledi. Bu arada Ankara Sincan Cezaevi''nde Balyoz Davası''ndan tutuklu bulunan Engin Alan''ın 28 Şubat Davası''ndan tutuksuz olarak yargılanması ise devam ediyor.


10 yıl önce