|

Avrasya Tüneli'ne yoğun ilgi

Ulaşıma açılan Avrasya Tüneli'nden geçen vatandaşlar, yıl sonuna dek yapılacak geçişlerden sağlanan gelirin şehit ailelerine bağışlanmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. İstanbul dışından gelerek tünelden geçen vatandaşlar da duygusal anlar yaşayarak dev projenin Türkiye'ye çağ atlattığını belirtti.

Yeni Şafak
14:12 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:22 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Dün açılan Avrasya Tüneli, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Dün açılan Avrasya Tüneli, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Avrasya Tüneli'nden geçişler dün sabah başladı. İki kıtayı birbirine bağlayan çift katlı tünelden geçen vatandaşlar, yapılan hizmetin büyüklüğüne dikkat çekerken emeği geçenlere teşekkür etti. Saat 07.00 itibari ile başlayan geçişlere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, 100 dakikalık mesafeyi 10 dakikada geçmenin keyfini sürdü. İstanbulluların dışında tüneli görmek için diğer illerden de gelen vatandaşlar, hatıra fotoğrafları çekti. Yağmur, kar gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeyen sürücüler, kısa mesafede iki kıta arasını katetmenin mutluluğunu yaşadı.



Ortak duygu şehitler


Asya ve Avrupa kıtalarını İstanbul Boğazı altından birleştiren Avrasya Tüneli'ni kullanan vatandaşlar, yıl başına kadar geçişlerden sağlanacak gelirin şehit ailelerine bağışlanmasının doğru bir karar olduğunu noktasında ortak görüş belirtti.



Tünelden geçen vatandaşlardan Murat Bilgin, işi dolayısı ile sürekli Avrupa yakasından Asya yakasına geçmek zorunda olduğunu, köprüleri kullanarak geçtiğinde ortalama bir buçuk saat yolda kaldığımı söyledi. Avrasya Tünel'i sayesinde bu sürenin 8 dakikaya indiğini belirten Bilgin, "Başta cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Türkiye'nin hızlı yükselişi asla engellenemeyecek. Bu projelerle çağ atlıyoruz" dedi.




Edirne'den geldiler


İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi olarak adlandırılan Avrasya Tüneli'nden geçmek için İstanbul dışından gelenlerde vardı. Edirne'den 3 araçlık konvoy halinde gelen arkadaş grubu, yapılan büyük eserin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.



Türkiye'nin bölgedeki konumuna dikkat çeken arkadaş grubundan Sami Töngel, "Türkiye iyi olursa bölgemizde iyi olacak. Bu yüzden bizim güçlenmemizi istemiyorlar. Allah Devletimize zeval vermesin. Avrasya Tüneli bize neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdi" dedi.



2017'ye kadar yapılan geçişlerden elde edilecek gelirin şehit ailelerine bağışlanacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Töngel, "Keşke ücretlendirme dolar üzerinden olmasa da milli paramız üzerinden olsaydı" diye konuştu.



Özçekim önlemi alındı


Dün sabah 07.00'de başlayan geçişlerle birlikte Avrasya Tünel'inde ulaşım tek şeritten sağlandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün açıldığı dönemde yaşana sıkıntıların tünelde de yaşanmaması için geçişler tek şerit üzerinden sağlandı. Vatandaşların sağ şeritte durmasını ve muhtemel kazaları önlemek için tünel içinde ulaşım tek şeritten yapıldı. Vatandaşlarda Tünel çıkışında araçlarını sağ şeride çekerek hatıra fotoğrafları çektirdi.




#Avrasya Tüneli
#Recep Tayyip Erdoğan
#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
7 yıl önce