|

Avrupa işimize karışma

Yeni anayasada patronun millet olacağını belirten Başbakan Yıldırım, “Yeni anayasayla milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar, 15 Temmuz’u, Gezi olaylarını planlayanlar artık tarihin çöplüğünde yerlerini alacak. Medya plazalarında hükümet kurma dönemi sona erecek. Manşetlerin değil milletin söylediği olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin 
seyrini değiştiren şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrini ziyaret etti.
Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrini ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Karaman ve Niğde'de düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:



Şimdi 'hayır' türküsünü söyleyenler, baktı ki millet bunlara aldırış etmiyor, 'evet' demeye karar vermiş, telaşlandılar. Ne diyeceklerini, ne yapacaklarını şaşırdılar. Gün görmemiş yalan var bunda. Bu sabah diyor ki 'Sadece cumhurbaşkanı, vali, büyükelçi bu değişiklik olursa Türk bayrağı taşıyacak, başka kimse taşımayacak.' Şu bayrakları bir kaldırın da Kılıçdaroğlu görsün. Bu bayrağa laf edemezsiniz. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor.



İŞİ GÜCÜ KAFA KARIŞTIRMAK


Aşağı mahallede bir yalan söylüyor, yukarı gelmeden unutuyor, tekrar bir yalan söylüyor. Hem 'evet' diyenlere 'vatan haini' diyeceksin hem de kalkıp 'hayır diyenler şöyle böyle deniyor' diye istismar şovları yapacaksınız. Sen önce meydanlara çık, 'evet oyu verenler haindir' cümlesinin hesabını ver. İşi gücü milletin faydasına olmayan işlerle uğraşmak, kafa karıştırmak.



İŞİN SAHİBİ MİLLET OLACAK


Yeni anayasada işin sahibi, patronu millet olacak. Yeni anayasayla, milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar, 15 Temmuz'u, 17-25 Aralık'ı, Gezi olaylarını, elektronik muhtırayı, 12 Eylül'ü, 1960'ı, 12 Mart'ı, 28 Şubat'ı planlayanlar artık miadını dolduruyor, tarihin çöplüğünde yerlerini alıyorlar. Kılıçdaroğlu buna karşı çıkıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun tek başına çalışarak iş başına gelme diye bir hedefi yok.



AYAKÜSTÜ 40 YALAN


Yeni anayasayla, devlet içindeki paralel yapılanmalar, çeteleşmeler tamamen bitecek. Yeni anayasayla plazalarda hükümetler kurma, hükümetler yıkma dönemi sona erecek. Manşetlerin söylediği değil, milletin söylediği olacak. İkiz kardeşler CHP ve HDP 'hayır' oyu vererek ne vadediyorlar? Kılıçdaroğlu ayaküstü 40 tane yalan söylüyor. Ben hangi birini düzelteyim? Bırakalım onunla uğraşmayalım, işimize bakalım. Bunlar pimi çekilmiş bomba gibi.



ARTIK ŞEYTAN TAŞLAMAK YOK


14 yıldır millete hizmet ederken, bir yandan da şeytan taşladık. Şeytan taşlamadan vakit kaldığı zaman da yollar, hastahaneler yapıyoruz, milletin gönlünü yapıyoruz. Yeni sistemle beraber artık bunlar bitiyor, şeytan taşlamak yok. Engelli koşu yok. Artık engelsiz koşu var. Belirsizlik ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı-başbakan anlaşmazlığı diye bir şey kalmıyor. Çünkü sistem değişiyor, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geliyor. Gücü sandıkta siz belirliyorsunuz.





CHP İLE HDP İKİZ KARDEŞ


İstiyorlar ki bütün bu olumsuzluklara rağmen, bu 82 model anayasayla yola devam edelim, pamuklara sarıp, sarmalansın, kimse bu anayasaya dokunmasın. Çünkü bu haliyle anayasa, milli iradeyi engellemek için iyi bir araç. Manşetlerle hükümetler artık düşmeyecek. İşte bütün bunlar olurken, CHP'nin de HDP'nin de uykuları, keyfi kaçıyor. İki partinin de söylemlerine bakın birbiriyle aynı, boşuna 'ikiz kardeş' demiyoruz.



Bu sefer de eve eli boş dönecek


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar yapılan seçimlerdeki başarısını değerlendiren Yıldırım, “İstedikleri kadar 'hayır' desinler, istedikleri kadar karşı çıksınlar. Kılıçdaroğlu, 7 seçimdir eve eli boş dönüyor. Bu sefer de aynısı olacak” dedi.



Avrupa'yı uyarıyorum


Yıldırım'ın, Avrupa'nın 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması sürecindeki tutumuna ilişkin sözleri üzerine miting alanındaki kalabalıktan “Avrupa şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları atıldı. “Sabrınız taşmasın, cevabınızı 16 Nisan'a saklayın” diyen Yıldırım, Türkiye demokratikleşme yolunda mesafeler katettikçe, Avrupa'nın bazı ülkelerinde ırkçı söylemlerin gün geçtikçe artmaya başladığını söyledi. “Erdoğan düşmanlığı”nın moda olduğunu ifade eden Yıldırım, “Terör örgütlerinin, PKK'nın, FETÖ'nün adamları rahatça 'hayır' propagandası yapıyor, 'hayır, hayır' diye sokak sokak dolaşıyor, bölücübaşının posterlerini taşıyor ama 'evet' demek yasaklanıyor. Bunun adı düpedüz ırkçılıktır. Türkiye'nin iç meselesi olan bu halk oylaması konusunda Avrupa'yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin. PKK'ya eylem yaptırmak size mi düştü? FETÖ'cülere kol kanat germek size mi düştü?” değerlendirmesini yaptı.





Halisdemir'in kabrinde dua


AK Parti tarafından Niğde'de düzenlenen mitinge katılmak için kente giden Başbakan Yıldırım, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti. Halisdemir'in, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrinde dua ederek baba Hasan Hüseyin Halisdemir ve diğer aile üyeleriyle görüştü. Yıldırım, daha sonra miting için kent merkezine geçti.













#Başbakan
#Binali Yıldırım
#15 Temmuz
#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
7 yıl önce