|

Avrupa’nın maskesi düştü

Yeni Şafak’ın referandum araçları ikinci durağı Bursa’da. Gündemlerinde Batılı ülkelerin referandum sürecinde Türkiye’ye karşı takındığı tutum olan Bursalılar, Avrupa'nın maskesinin düştüğü görüşünde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2017 Monday
Güncelleme: 06:11 - 13/03/2017 Monday
Yeni Şafak
Reşit Çelik ve Rıza Işık Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandırdı.
Reşit Çelik ve Rıza Işık Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandırdı.

Yeni Şafak ve TvNet referandum araçlarının ikinci durağı Bursa oldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın da açılış töreni ve mitingi vardı. Bursalıların Gökdere Meydanı'ndaki mitinge ilgisi yoğundu. Halk, Evet afişleri, Osmanlı ve Türk bayraklarıyla miting alanını coşturdu. Batılı ülkelerin Türk Bakanlarına yönelik yasakçı tavrından dolayı halkta büyük öfke hakimdi.



O DÖNEMLER GERİDE KALDI


Reşit Çelik, “Avrupa'nın maskesi düştü. Açıkça 'Hayır' cephesinde saf tutuyorlar. Biz de onların karşısındayız. Bugüne kadar istediklerini iktidara getirdiler, milletin seçtiklerine de darbe yaptılar. Örneğin rahmetli Erbakan Hoca birinci parti olmuştu ama rahat bırakmadılar. Menderes'e de darbe yapmışlardı. Artık bu devirler kapanacak” değerlendirmesinde bulundu. Rıza Işık ise, “Avrupa'nın 'Hayır' dediğinde hayır yoktur. Devlet yönetiminde sürekli istikrar olsun istiyoruz. İstikrar olsun ki yatırım artsın, millete iş kapısı açılsın” diye konuştu.







Yeni sistemin faydası çok


Bursa sokaklarında seyyar satıcılık yapan Ömer Akar, “Doğma büyüme Bursalıyım. Yüksek tahsilim yok. Yıllardır seyyar satıcılık yapıyorum. Bu küçük köfte arabası benim ekmek teknem. Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyor, ekmek tekneme sahip çıkıyorum “ şeklinde konuştu.







Mustafa Yiğiterbaş ise, “Biz kimsenin piyonu olmayız. Başımızda da birilerinin piyonluğunu yapanların olmasını istemiyoruz. Bu devletin asıl sahibi halktır. Karar da halkın elinde olmalı. Yeni sistemle Cumhurbaşkanını da Meclisi de ben seçiyorum. Benim için önemli olan bu.” İşçi emeklisi Rıfat Aydın, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin de tek başına iktidarı mümkün kılacağı için olumlu buluyorum. İnşallah ülkemiz için faydalı bir sistem olur” temennisinde bulundu.







Düşmanlarımıza hayır yarıyor


Üniversite öğrencisi Samet Uçan: “Türkiye düşmanları ellerinden geleni yapıyorlar. Said-i Nursi diyor ki; 'Hak ehlini arayanlar, düşman oklarının kimi gösterdiğine baksın.' Bugün Batı'nın okları Türkiye'yi gösteriyor. Almanya, Hollanda Türk Bakanlarına yasaklar koyuyor. Gurbetçilere yeni sistemin anlatılmasına izin vermiyorlar. Ancak Türkiye düşmanlarının politikalarını, hayallerini 16 Nisan'da sandıkta Batı'racağız. Tüm bu yaşananlar davamızda ve kararımızda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Demek ki 'Hayır' Avrupa'ya daha çok yarıyor. O yüzden sonuna kadar 'Evet.'








#Yeni Şafak
#Bursa
#Avrupa
7 years ago