|

Avrupa'ya PKK tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’da PKK terör örgütü mensuplarınca başlatılan eş zamanlı ve kışkırtıcı eylemlere göz yumulmasını kınadı. Gösterilen müsamaha sonucu PKK’nın Avrupa’da her geçen gün güçlendiği vurgulanırken, “Söz konusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara’daki büyükelçileri bakanlığımıza çağırılarak anılan eylemlerden duyduğumuz rahatsızlık ifade edilecektir” denildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 02:40 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
15 Ekim’de AFP binasına
girip balkona Öcalan
posteri asan PKK’lılar böyle
görüntülenmişti.
15 Ekim’de AFP binasına girip balkona Öcalan posteri asan PKK’lılar böyle görüntülenmişti.

Türkiye, önceki akşam Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde PKK terör örgütü mensuplarınca başlatılan eylemlere göz yumulmasını kınadı. Söz konusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara’daki büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılıp anılan eylemlerden duyulan rahatsızlığın ifade edileceği kaydedildi.

PKK AVRUPA’DA GÜÇLENİYOR

“Bazı ülkelerde kamu binalarının işgal edilmesine kadar varan eylemlerde bir kez daha AB terör örgütleri listesinde bulunan bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına ve terör örgütü sembollerinin kullanılmasına izin verilmesi, ısrarlı uyarılarımıza rağmen PKK’nın Avrupa’da her geçen gün ne kadar güçlendiğini göstermesi bakımından ibret vericidir.” denilen açıklamada, anılan eylemlerin eş zamanlı biçimde yapılmış olmasının, PKK’nın Avrupa’daki örgütlenmesine gösterilen müsamahanın bir sonucu olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Bu vesileyle muhataplarımıza terör örgütü PKK’ya karşı gerekli önlemleri almalarının, yalnızca Türkiye’nin değil, kendi ülkelerinin güvenlikleri bakımından da hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Açıklamada, “Söz konusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara’daki büyükelçileri bakanlığımıza çağırılarak anılan eylemlerden duyduğumuz rahatsızlık ifade edilecektir” ifadeleri de yer aldı.

  • AFP'ye Öcalan posteri asılmıştı
  • Önceki gün Fransa resmi haber ajansı AFP’nin Paris’teki merkez binasını işgal eden PKK üyeleri balkona Abdullah Öcalan’ın posterini asmıştı. AFP’nin Paris’in 2. bölgesindeki merkez binasının önüne gelen PKK’lılar binaya girip bir saatten fazla sloganlar atmış, AFP editörleriyle görüştükten sonra eylemlerini sonlandırmıştı. Gösteri esnasında hiçbir güvenlik önleminin alınmaması tepki çekmişti.
#AB
#Avrupa
#PKK
7 yıl önce