|

Avrupa'ya Osmanlı medeniyeti anlatılmalı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Fransa’nın Mulhouse şehrindeki yangında hayatını kaybeden üç Türk çocuğunun ailesine yaptığı ziyareti Yeni Şafak’a anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:51 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak’a konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak’a konuştu.

Feci bir tablo ile karşılaştıklarını söyleyen Kurtulmuş, "Sosyal konutlar bir kenarda. Binaların fiziki şartları ortada. Yangın merdivenlerinin bile olmadığı bir bina. Bizim hem başkonsolosluğumuz, hem de büyükelçiliğimiz özel olarak takip ediyor. Olayın üzerinin örtülmemesi lazım" dedi.

YANLARINDAYIZ

"Yurtdışında yaşayan 6 milyon vatandaşımızın her zaman yanındayız" diyen Kurtulmuş şöyle devam etti: "İslam karşıtlığı, Türkiye düşmanlığı özellikle Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı büyük bir baskı altına almış durumda. Kurum ve kuruluşlarımızla Avrupa’daki vatandaşlarımızın yanındayız."

11 Eylül’den sonra oluşturulan İslam düşmanlığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu mesele aslında sadece bu döneme ilişkin bir şey değil. Meselenin çok uzun asırlardır birikmiş bir temeli var. Anadolu topraklarında yaşanan, Osmanlı’nın Avrupa’da 6 asır yaşattığı barış düzeninin temeli olan din ve yaşama özgürlüğünün Avrupa’ya anlatılması lazım" diye konuştu.

AMAÇ KORKUTMAK

Kurtulmuş, Türkiye’de bulunan kurum ve kuruluşların üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu bizim tarihi olarak karşı karşıya kaldığımız en büyük meydan okumalardan birisidir. Burada esas amaç sadece Müslümanları baskı altına almak değil, Avrupa'daki azınlık Müslümanların muhatabı olan gayrimüslim kitleleri Müslümanlardan korkutmaktır. Onun için bizim halklarla teması artırmamız, Müslüman olmayan unsurlarla insanlık temelinde ya da kültürel değerlerimiz temelinde ilişkilerimizi, dostluğumuzu artırmamız gerekiyor." 

#Numan Kurtulmuş
#Osmanlı Devleti
#Avrupa
7 yıl önce