|

Ayakkabını giyemedin

Gaziantep'te DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Yaşar Polat'ın yakınları, kendisine hediye etmek üzere yeni aldıkları spor ayakkabıyı öperek gözyaşı döktü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:55 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Şehidin amcasının kızı ve süt kardeşi olan Sabiha Polat, “Yaşar, Yaşar sen şehit oldun. Ayakkabını daha giyemedin. Yeni almıştık Yaşar” diyerek kucağındaki spor ayakkabının tekine sarılıp ağladı. Şehidin annesi Emine Polat da “Allahım tez zamanda beni de al yanına” diye feryat etti. Şehit Polat'ın (24) naaşı, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından konvoy eşliğinde Polateli ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra şehidin naaşı Güldüzü Camii'ne getirildi. İl Müftüsü Mahmut Karatepe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi. Şehit Polat'ın naaşı, daha sonra özel harekat polislerinin omuzlarında götürüldüğü ilçe mezarlığında toprağa verildi.



SENİ TAKİP EDECEĞİZ


Bu sırada, “Ağabey gittiğin yollarda seni takip edeceğiz” diye gözyaşı döken şehidin kardeşi Talat Polat'ı yakınları ve ağabeyinin arkadaşları teselli etti. Törene, Kilis Valisi İsmail Çataklı, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Belediye Başkanı Hasan Kara, Polateli Kaymakamı Adem Uslan, il Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, şehidin arkadaşları ve binlerce vatandaş katıldı.


#Gaziantep
#DAEŞ
#Canlı bomba
#Şehit
8 yıl önce