|

Ayla Oscar’ın kapısından döndü

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı için yarışacak adayların son 9 listesi belli oldu. Türkiye’de izlenme rekorları kıran ve ülkemizin Oscar aday adayı olan Ayla filmi, bu listede yer almadı. Filmin izleyicileri sosyal medyada “Ayla filmi Oscar’a aday olamadı ama gönülleri fethetti” yorumunda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:53 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Oscar aday adayı Ayla filmi bu listede yer almadı.
Oscar aday adayı Ayla filmi bu listede yer almadı.

Kore Savaşı’ndaki gerçek bir hikayeden yola çıkan ve Türkiye’de 4 milyondan fazla izlenen Ayla filmi Oscar’a aday olamadı. Akademi Ödülleri’nin en heyecanlı dallarından biri olan Yabancı Dilde En İyi Film yarışında bir basamak daha atlandı. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimler Akademisi üyeleri, bu dalda mücadele edecek 9 filmi belirledi. Listede bu yıl Türkiye’de izlenme rekorları kıran ve ülkemizin yabancı dilde en iyi film Oscar aday adayı Ayla filmi bu listede yer almadı.

FATİH AKIN’IN PARAMPARÇA FİLMİ LİSTEDE

Fatih Akın’ın Altın Küre için de yarışan filmi In The Fade (Paramparça) ise listenin iddialı yapımları arasında yer aldı. Akın’ın filmi Almanya adına yarışıyor. İşte Yabancı Dilde En İyi Film dalında listeye giren dokuz film: Şili: A Fantastic Woman- Yönetmen: Sebastián Lelio. Almanya: In the Fade) Yönetmen: Fatih Akın. Macaristan: On Body and Soul- Yönetmen:Ildikó Enyedi. İsrail: Foxtrot - Yönetmen: Samuel Maoz. Lübnan: The Insult- Yönetmen: Ziad Doueiri.

Rusya: Loveless- Yönetmen: Andrey Zvyagintsev. Senegal: Félicité- Yönetmen: Alain Gomis. Güney Afrika: The Wound- Yönetmen: John Trengove. İsveç: The Square- Yönetmen: Ruben Östlund. Tüm dallardaki Oscar adayları 23 Ocak’ta açıklanacak. Oscar ödül töreni ise 4 Mart’ta düzenlenecek.

#Ayla
#Film
#Oscar
6 yıl önce