|

Ayvacık sakinleri için hayat normalleşiyor

Çanakkale Ayvacık'ta 6 Şubat’taki depremin ardından konteyner kente yerleştirilen bölge sakinleri için hayat normale dönmeye başladı. Zarar gören evleri yeniden yapılana kadar bu kentlerde yaşayacak olan Ayvacıklılar, tüm imkanlar için yetkililere teşekkür etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 01:46 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Ayvacık sakinleri için hayat normalleşiyor
Ayvacık sakinleri için hayat normalleşiyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat’taki depremde evlerinin hasar görmesinin ardından konteyner kente yerleştirilen bölge sakinlerinin hayatı normale dönmeye başladı. Ayvacık’ta 6 Şubat 06.52’de 5,3 büyüklüğünde depremin meydana gelmesinin ardından bölgede en büyüğü 5 olan artçı sarsıntılar devam etti. Vatandaşlar, sarsıntıların azalmasıyla normal yaşantılarına dönmeye başladı.Depremde Ayvacık ilçesindeki 31 köy ve 10 mahallede, Ezine ilçesinde de 4 köyde bin 40’ı ağır olmak üzere 2 bin 680 yapının zarar gördüğü tespit edildi.

BU HALİMİZE BİN ŞÜKÜR

Evleri zarar görenlere tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan bin 71 konteyner konut kurularak 3 bin 450 kişinin barınma ihtiyacı giderildi. Köy sakinlerinden Ayşegül Güler, “Allah bize bu evleri gönderen devletimizden razı olsun. Tabii ki biraz zorluklar oluyor ancak buna şükür. Bu afette ölen kalan olmadı. Evlerimiz zarar gördü ama yenileri yapılacak. Evlerimizin yapılmasını bekliyoruz” dedi.



Sabah erken saatlerden itibaren küçükbaş hayvanlarını otlatmaya çıkan vatandaşlar, daha sonra günlük işlerine devam ediyor. Yakın köylerdeki tarlalara taze fasulye ve domates toplamak için gündeliğe gidenler ise hasat sezonunu bekliyor. Kızılay tarafından oluşturulan mobil çamaşırhanede kadınlar kullanarak çamaşır yıkıyor.

#​Çanakkale
#Ayvacık
#Deprem
7 yıl önce