|

Ayvalık'ta tur yoğunluğu: Fikri Işık da katıldı

Ayvalık'ta ada turları 10 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca büyük yoğunluğa sahne oldu. On binlerce yerli ve yabancı turist adalara akın ederken, Başbakan Yardımcısı Işık'ın da gezi yaptığı görüldü.

Yeni Şafak
11:28 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 11:32 - 3/09/2017 Pazar
IHA
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da kiraladığı bir gezi teknesiyle Ayvalık koylarında, adalar turuna katılanlar arasındaydı.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da kiraladığı bir gezi teknesiyle Ayvalık koylarında, adalar turuna katılanlar arasındaydı.

Türkiye'nin coğrafi olarak en büyük doğal parkı konumundaki Ayvalık adaları Tabiat Parkı bünyesindeki irili ufaklı 22 adaya yönelik geziler; turizm sezonu süresince; her gün saat 11.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.


Ayvalık Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi'nin 18 adet; ilçenin denizcililik turizminin mimarları Eşref, Fatih, Ali, Ahmet Jale'ye ait 17 adet olmak üzere Sarımsaklı ve Cunda Adası'nda turlara çıkan girişimcilere ait toplam 60 civarındaki irili ufaklı 60 ile 450 kişilik yolcu kapasiteli gezi teknelerinde 40 lira karşılığında bu eşsiz seyahate çıkmak isteyen tatilcilerin bu bayram Ayvalık Adalarına adeta akın ettiği öğrenildi.

  • Her yıl yaz sezonlarında günlük ortalama 3 ile 4 bin kişinin adalara götürülmesine karşın bu yıl sadece Kurban Bayramı ikinci gününde 5 binin üzerinde tatilcinin adalar turuna katıldığı belirtildi.

10 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk günlerinde ailesiyle birlikte Ayvalık'a gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da kiraladığı bir gezi teknesiyle Ayvalık koylarında, adalar turuna katılanlar arasındaydı.

#Fikri Işık
#Ayvalık
#Bayram tatili
7 yıl önce