|

Baba yadigari seccade Erdoğan’a hediye

Çanakkale Savaşı’na katılan Sırbistan Yenipazarlı Komutan Gazi Ahmet Hamzagiç’in 84 yaşındaki kızı Hatica Hamzagiç baba yadigarı seccadesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyor. Erdoğan'ı görmeden seccadeyi kimseye göstermeyeceğini söyleyen Hamzagiç “Babamın seccadesini oğlum Erdoğan’a vereceğim” diyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 23:38 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

101 yıl önce Çanakkale Savaşı'nda vatan topraklarını savunan Balkanlardaki Osmanlı torunlarının, atalarının kahramanlık destanı yazdığı toprakları görme talebi karşılık buldu. Balkan ülkelerinden gelip Çanakkale'de şehit ya da gazi olmuş şühedanın torunları, dedelerinin can verdiği toprakları ziyaret etti.



ZİYARET ETTİLER


Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk'ta yaşayan 101 şehit ve gazi yakını, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Aile ve Sosyal Politikalar, Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor bakanlıkları, TİKA ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığınca desteklenen "Uluslararası Çanakkale Buluşması" projesi çerçevesinde, Çanakkale ve İstanbul'u ziyaret etti.



NEDEN GELDİLER?


Pazartesi günü başlayan program kapsamında, Çanakkale kahramanlarının torunları, konferans ve panellerde gençlerle buluştu. Bu panel ve konferanslarda, torunlara, "Dedelerinin neden savaşa katıldıkları, vatana duydukları hasret ve Türkiye sevgisi" anlatıldı.



GENÇLİK BULUŞMASI


İstanbul'da Eyüp Sultan ve Topkapı Sarayı, Çanakkale'de şehitlikleri, Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyası, anıtları ve Conkbayırı ile Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni gezerek o dönemin ruhunu yaşayan Osmanlı torunları, Ankara'da ise Hacı Bayram Veli Camisi ile Anıtkabir'i gezerek, gençlerle bir araya gelecek. "Gençlerle Buluşma" etkinliği ise Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı Salonu'nda bugün gerçekleştirilecek.



OĞLUMA VERECEĞİM


101 şehit ve gazi yakının geldiği geziye, Sırbistan Yenipazarlı Komutan Gazi Ahmet Hamzagiç'in 84 yaşındaki kızı Hatica Hamzagiç de katıldı. Ancak Hamzagiç babasının savaştığı toprakları görmenin yanı sıra bir de hediye getirmiş. Babasının seccadesini yanında getiren ve bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek isteyen Hatica Hamzagiç, "Babamın seccadesini oğlum Erdoğan'a vereceğim. Onu görmeden seccadeyi kimseye göstermem" diyor.



Her namazımda dua ediyorum


"1. Uluslararası Çanakkale Buluşması" projesi kapsamında Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret eden Balkanlardaki Osmanlı torunları, dedeleri ve tüm şehitler için dua etti. Dua ederken gözyaşlarına hakim olamayan Hatica Hamzagiç "Ben her namazımda Çanakkale şehitlerine ve gazilerine dualarımı gönderiyorum" diye konuştu.


#Çanakkale Savaşı
#Gazi Ahmet Hamzagiç
#Hatica Hamzagiç
8 yıl önce