|

Babacan: Darbe teşebbüsüdür

Başbakan Yardımcısı Babacan, 17-25 Aralık olaylarına neresinden bakılırsa bakılsın dünyada eşine az rastlanır bir darbe teşebbüsü olduğunu söyledi. Babacan, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Terörün dini, milleti, ırkı olmaz. Terör terördür, terörist teröristtir" dedi.

Yeni Şafak
10:48 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:55 - 16/01/2015 Cuma
AA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Terörün dini, milleti, ırkı olmaz. Terör terördür, terörist teröristtir. 'Benim teröristim, senin teröristin' diye bir kavram yoktur. Terörizmin uluslararası bir tanımı vardır ve biz Türkiye Cumhuriyeti olarak ve AK Parti hükümeti olarak terörün her türlüsüne karşıyız, terörün her türlüsünü lanetlemiş bir hükümetiz" dedi.


İfade özgürlüğünün hakaret amacıyla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Babacan, "Özgürlüğü hakarete varacak noktaya getirdiğiniz zaman yetkililerin de buna 'dur' demesi gerekir. Hele bu hakaret, bir kutsala hakaretse, İslam dinimizin en kutsal şahsiyeti olan Hazreti Muhammed'e hakaretse, bunun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir" diye konuştu.


"17-25 Aralık olayları darbe teşebbüsüdür"

Babacan, "17-25 Aralık olayları hangi cepheden bakarsanız bakın, hangi açıdan ele alırsanız alın, bir darbe teşebbüsüdür" dedi.


"2015 daha iyi bir yıl olacak"

Olağanüstü bir tablo oluşmazsa 2015 yılının her açıdan 2014 yılına göre daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Babacan, "2015 yılı Türkiye'ye aynı zamanda yüksek miktarda fon girişinin, sermaye girişinin olacağı bir yıl olacak diye biz kuvvetle bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Babacan, sanayi yatırımlarını desteklemeyle ilgili üzerinde çalıştıkları bir paket olduğunu, bunun yaklaşık 1 ay sonra tamamlanacağını düşündüğünü söyledi.


 Başbakan Yardımcısı Babacan'ın gündeme ilişkin açıklamaları, AA Finans Haberleri Terminali (www.aafinans.com) ile AA'nın Twitter hesabından (@anadoluajansi) anlık takip edilebiliyor.

#Başbakan Yardımcısı
#Ali Babacan
#17-25 Aralık
#Darbe teşebbüsü
#Terörizm
#Hazreti Muhammed
#Paris'teki terör saldırıları
9 yıl önce