|

Babaya şok suçlama

Ege’de kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturan 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın sanıkları hakim karşısına çıktı. Zanlılar, asıl organizatörün Aylan bebeğin babası olduğunu öne sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 20:51 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Aylan Kurdi’nin bu fotoğrafı yürekleri dağlamıştı.
Aylan Kurdi’nin bu fotoğrafı yürekleri dağlamıştı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturan 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği mülteci faciasının sanıkları, Aylan bebeğin babasının suçladı. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, “göçmen kaçakçılığı yapmak” ve “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlarından haklarında 35 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad hazır bulundu. Eşi ve iki çocuğunu kaybettiği faciayla ilgili soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verilen Abdullah Kurdi ise duruşmaya gelmedi.





TANIMAYAN YOKTUR

Sanıklardan Asem Alfrhad, Suriye'nin başkenti Şam'da demir ve gıda ticaretiyle uğraştığını öne sürerek, “Bodrum'a ortağım Ahmet Hajar ile otel kiralamak için gelmiştim. Ancak 5 aydır nedenini bilmediğimiz şekilde cezaevindeyiz. Olayın asıl suçlusu, bu işin asıl organizatörü Abdullah Kurdi ise şu anda televizyonlarda kahraman oldu, Yargılanmayı bırakın, ifadesi bile alınmadı” dedi.


Diğer sanık Muwafaka Alabash da Aylan'ın babasına ağır ithamlarda bulundu. Hasta çocuğunu tedavi için Avrupa'ya götürmek istediğini savunan Alabash, “Antakya'dayken bazı Suriyeliler bana, 'Bodrum'a gittiğinde Abdullah Kurdi'yi bul. Göçmen kaçakçılığı yapıyor. Seni karşıya geçirir. Kime sorsan sana onu gösterir. Bodrum bölgesinde Abdullah Kurdi'yi tanımayan yoktur' dediler. Bodrum'a geldiğimde kendisini hemen buldum. Herkes tanıyordu. Paraları topluyordu. Amacım çocuğumun hayatını kurtarmaktı” diye konuştu. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


#ege
#Aylan
#baba
8 yıl önce