|

Babaya son buse

Denizli’de kaçakçıları yakalamak isterken uçurumdan düşerek şehit olan Uzman Çavuş Cengiz Darbaş memleketi Elazığ’da toprağa verildi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Azra, törende babasının fotoğrafını öptü.

Yeni Şafak
04:00 - 23/06/2015 Salı
Güncelleme: 22:21 - 22/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Denizli'nin Honaz ilçesinde tarihi eser kaçakçılarını yakalamak isterken uçurumdan düşerek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş'ın cenazesi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde defnedildi. 32 yaşındaki Darbaş için Elazığ İzzet Paşa Camisi'nde öğle vakti tören düzenlendi. Törene şehidin yakınları, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.



KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ


Cenaze töreninde şehidin hamile eşi Gül, kadın subay ve astsubayların yardımıyla güçlükle ayakta durabilirken, gözyaşları döktü. Şehit Cengiz Darbaş'ın 3 yaşındaki kızı Azra ise babasının tabutu başından ayrılmayarak, fotoğrafını öperken, duygulu anlar yaşandı. Cengiz Darbaş'ın naaşı, cenaze namazının ardından Gözeli köyünde toprağa verildi. Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi'ndeki ihbarı değerlendirerek harekete geçen Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş ve 2 askerden oluşan ekibi, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen şüphelileri yakalamak için boğuştukları sırada yaklaşık 30 metre yükseklikten uçuruma düşmüştü. Sağlık ekipleri, Darbaş'ın hayatını kaybettiği belirlemiş, yaralı askerler Gökhan Koyunoğlu ve Göktuğ Şenyüz, hastaneye kaldırılmıştı. Ö.Ç, O. Ç, T.Ç. ve B.Ç. olay yerinde, C.Y. ise Honaz ilçesinde saklandığı evde yakalanmıştı.


#Honaz
#denizli
#şehit polisler
#Uzman Çavuş Cengiz Darbaş
9 yıl önce