|

Bağımsız olmak için AK Parti’den istifa ettiler

Başbakan Davutoğlu kabine listesini açıkladı. Başbakan Yardımcılıklarına Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz ile Tuğrul Türkeş getirildi. Ali Rıza Alaboyun, Kutbettin Arzu ve Vecdi Gönül bağımsız olmak için AK Parti’den istifa etti.

Yeni Şafak
10:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:06 - 29/08/2015 Cumartesi
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa'nın 114. maddesi çerçevesinde kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nu açıkladı.



Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçici Bakanlar Kurulu'nu onaylamasının ardından Çankaya Köşkü'nde yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızca onaylanan Geçici Bakanlar Kurulu listesini size ve yüce milletimize sunarım" dedi.



Anayasa gereği CHP'den 5, MHP'den 3 ve HDP'den 3 isime bakanlık teklifi götürmüştü. Ancak teklife MHP'li Alparslan Türkeş ve HDP'li iki Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca dışında kabul eden olmamıştı. Bu gelişmeler üzerine Davutoğlu dün hazırladığı listeyi sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıktı. 1 saat 10 dakikalık görüşmenin ardından Erdoğan kabineye onay verdi. Kabine listesini Başbakan Davutoğlu açıkladı. Türkiye'nin ilk geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan dışında, 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li, 1 MHP'li yer aldı.



3 isim AK Parti'den istifa etti


Başbakan Davutoğlu kabinede, 11 bağımsız kontenjan için ağırlıklı olarak eski AK Partilileri tercih etti. Habertürk'te yer alan habere göre Ali Rıza Alaboyun, Kutbettin Arzu ve Vecdi Gönül, AK Parti'nin eski vekilleri. 3 isim, bağımsız olmak için AK Parti'den istifa etti.



.

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Anayasa
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Geçici Bakanlar Kurulu
#Ali Rıza Alaboyun
#Kutbettin Arzu
9 yıl önce