|

Bahar temizliği

Terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır Lice kırsalı ile Bingöl'ün Genç ilçesinde eşzamanlı operasyonlar sürüyor. Lice kuzeyi ile Genç arasında kalan kırsal bölgede 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından başlatılan geniş kapsamlı operasyonlarda teröristler sıcak temas sağlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:51 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
19 PKK’lı öldürüldü
19 PKK’lı öldürüldü

Dün gerçekleşen ilk çatışmada 4 terörist öldürülürken, sonrasında ise 5 terörist daha etkisiz hale getirildi. 7 bin güvenlik görevlisinin katıldığı, 17 helikopter ile çok sayıda zırhlı aracın destek verdiği operasyon süresince öldürülen PKK'lı sayısı 15'e yükseldi. Dün öldürülenler arasında örgütün sözde sorumlusunun da bulunduğu öğrenildi.







Operasyon sırasında bir bomba yüklü araç da imha edildi. Operasyonlarda ortaya çıkarılan 4 odalı sığınakta, 2 M16 piyade tüfeği, 1 kanas, 1 biksi, 5 uzun namlulu silah, 1 tabanca, 1 telsiz, 20 kg amonyum nitrat, 431 kg esrar ile çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Lice kırsalındaki çatışmada Çorumlu Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin şehit oldu. Akşam saatlerinde Eskiköy mezrasında bir grup PKK'lı teröristlerle çıkan çatışma, 1'i kadın 4 teröristin etkisiz hale getirildi.







Operasyonda 1 M-16 piyade tüfeği, 3 kaleşnikov piyade tüfeği, 1 glock marka tabanca ele geçirildi. Öte yandan savaş uçakları, Kuzey Irak'taki PKK kamplarını dün de vurdu. Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında PKK'ya ait çok sayıda sığınak, barınak ve silah mevzisi imha edildi.

#Diyarbakır
#Lice
#PKK
#Operasyonlar
7 yıl önce