|

Bahçeli: Adaleti katledenler adaleti konuşmasın

MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve MHP'li muhaliflere sert tepki gösterdi. Mahkemenin tüzük kurultayını değerlendiren Bahçeli, muhaliflerin mahkeme kararlarına karşı iki yüzlü olduğunu vurguladı. "FETÖ’cülerle bir olup adaleti katledenler adaleti ağızlarına almasın" diyen Bahçeli, "Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:16 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:01 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Mahkeme kararlarına göre tavır değiştirenlere tepki gösteren Bahçeli, "Mahkemelerden lehte karar çıkınca yaşasın, aksi yönde bir sonuç alınırsa kahrolsun; bu artık kof ve ucuz söylemlerin alıcısı yoktur" dedi.

Partisine kumpas kuranların FETÖ ile hareket ettiğinin altını çizen MHP lideri, FETÖ’cülerle bir olup adaleti katledenler, özellikle partimize kumpas kuranlar; ne adaleti, ne ahlakı ağızlarına almasınlar, komik kaçıyorlar" diye konuştu.

MHP'li muhalifleri sert bir dille eleştiren Bahçeli, "1,5 yıldır kılıktan kılığa nasıl girdiklerini, Türk’e nefret kusanlarla aynı kümede nasıl toplaştıklarını iyi biliyoruz" dedi.

"Uygun adım yürüyenlerden ses yok"

"Türkiye'nin şehit verdiği bir dönemde adalet için yürüyenlerden çıt çıkmadığına" vurgu yapan Bahçeli, "Yedi düvel karşımızda ama uygun adım yürüyenlerden ses yok. On yıllardır adaletsizlik hüküm sürüyordu, imtiyazlı çevrelerden hiç itiraz yok. Millet kavrulmuş, yoksul düşmüş, eziyet görmüş, hisseden yok" ifadelerini kullandı.



Bahçeli konuyla ilgili olarak şu ifadeleri de kullandı:

  • "Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin!
  • Yürüyüşe yeni katılımcılar mümkündür, an meselesidir. Adaletsizlikten yakınan yeni yüzler var ya, Mao gibi yürüyüşe geçebilecektir.
  • Nasıl olsa Hisseli Hayırcılar Kumpanyası faaliyettedir. Hisse sahipleri yürüye yürüye nereye kadar gidecek, sabırla beklemek gerekecektir."
Kışladaki zehirlenme vakası

Manisa'da askerimizin zehirlenmesiyle ilgili de değerlendirme yapan Bahçeli, "Askerlerimizin zehirlenmesi adli veya idari bir vakadan öte, aynı zamanda bir insanlık sorunu, aynı zamanda milli güvenlik onurudur. Dikkat ve titizlikle takip ediyorum, Doğu ve Güneydoğu’ya giden askerlerimizin temel eğitimlerini aldıkları yerlerde adeta zehir vardır" düşüncesini dile getirdi. Bahçeli, "Mehmetlerimizin yediği helal lokmanın (kasten veya değil) zehirlenmesi, devlete emanet canlarının sofralarda riske atılması alçaklıktır" dedi.



#MHP
#Devlet Bahçeli
#FETÖ
7 yıl önce